• L’entitat es va dissoldre a finals de l’any passat i ara ha signat la cessió global del seu patrimoni a Eurecat per un valor superior als 210.000 euros.
 
  • Constituïda el 1987, la Fundació Progrés i Tècnica ha fomentat al llarg de la seva trajectòria el progrés del Vallès Occidental en els camps de la innovació i la tecnologia.
 
La Fundació Progrés i Tècnica ha signat davant el notari la cessió global dels seus actius a Eurecat, el centre d’innovació industrial de Catalunya nascut fruit de la integració dels centres tecnològics avançats. En concret, la cessió del patrimoni és superior als 210.000 euros.
 
La Fundació Progrés i Tècnica es va constituir el 1987 amb representants de la Cambra de Comerç de Terrassa, la Cambra de Comerç de Sabadell, diverses institucions del Vallès Occidental i la Generalitat de Catalunya. Durant aquesta trentena d’anys el seu objectiu ha estat fomentar el progrés de la comarca en els àmbits de la tecnologia i la innovació.
 
Amb domicili a Sant Cugat del Vallès, la fundació va aprovar a finals de l’any passat la seva dissolució. En la cessió de 210.000 euros a Eurecat, l’acord també inclou el traspàs d’un paquet d’accions de la societat Parc Tecnològic del Vallès.
 
Aquesta cessió d’actius es produeix quinze dies després de la constitució definitiva d’Eurecat com el centre d’innovació industrial de referència a Catalunya. Es tracta d’una estructura de país que impulsarà la transferència tecnològica, permetent a les pimes accedir a alts nivells d’innovació. En integrar els centres tecnològics avançats de Catalunya, Eurecat té més recorregut, recursos i possibilitat d’especialització, que es tradueix en una millor capil·larització de la innovació cap al teixit empresarial català.