TES
  • Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir és una iniciativa emmarcada en el Pla de barris, que vol potenciar i dinamitzar el comerç urbà de proximitat en els nuclis antics per millorar la qualitat de vida i la cohesió social
  • Territori i Sosteniblitat destinarà enguany prop de 120 MEUR a abonar actuacions de la Llei de barris justificades pels ajuntaments
 
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Sant Vila, ha presentat avui la cinquena edició de la campanya de dinamització del comerç en nuclis antics, Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir, que enguany compta amb la participació de 1.754 botigues de 30 municipis.
 
La iniciativa sorgeix de la Xarxa de Barris amb Projectes, formada per ajuntaments que impulsen plans de millora de barris, i té l’objectiu de potenciar i dinamitzar el comerç urbà de proximitat en els nuclis antics per millorar la qualitat de vida i la cohesió social.
 
L’acte de presentació ha comptat amb la presència del periodista Llucià Ferrer com a conductor i presentador i hi han estat presents els representants municipals de les localitats on es durà a terme la campanya, que són 12 de la demarcació de Barcelona, 6 de les comarques lleidatanes, 7 de les comarques de Tarragona i 5 de les gironines.
 
30 municipis a on Comprar al barri té premi
 
La campanya, amb el lema Comprar al barri té premi, es va posar en marxa l’any 2011 i llavors s’hi van adherir 8 municipis. Ara, la seva cinquena edició es consolida amb la participació de 30 vil·les i ciutats d’arreu del territori: Artesa de Segre, Berga, Besalú, Calafell, Caldes de Montbui, Centelles, Cervera, el Vendrell, Figueres, Hostalric, l’Arboç, la Bisbal d’Empordà, la Pobla de Segur, la Selva del Camp, Llagostera, Lleida, Mediona, Mollerussa, Roda de Ter, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà,  Sant Pere de Torelló, Sant Quintí de Mediona, Solsona, Torelló, Tortosa, Ulldecona, Valls, Vic i Vilanova del Camí.
 
 
 
Barris
Municipis
2011
8
8
2012
12
11
2013
20
17
2014
23
23
2015
30
30
 
 
Aquesta iniciativa es desenvoluparà durant tot el mes de juny en els 1.754 comerços adherits, amb el suport de la Generalitat, la Pimec i la Confederació de Comerç de Catalunya. Per cada compra, el client rebrà una butlleta que l’habilitarà per participar en el sorteig de diversos premis, el principal dels quals serà una visita guiada per llocs d’interès dels municipis participants. Els altres premis aniran des de vals de descompte a experiències gastronòmiques en restaurants de la vil·la.
 
La Xarxa de Barris amb Projectes es va crear l’any 2007, com a espai de trobada i intercanvi d’idees entre els ajuntaments que tenien en marxa un Pla de barris. Dos anys després, es va posar en marxa la subxarxarxa de nuclis antics, que va començar a treballar la dinamització del comerç de proximitat en tractar-se d’una prioritat compartida per tots els municipis. L’objectiu és el de recuperar la centralitat comercial dels nuclis històrics i, així, el seu paper de referència en els municipis.
 
Llei de barris: 120 MEUR per a actuacions justificades
 
En el marc de la Llei de millora de barris, àrees urbanes i vil·les que requereixen una atenció especial es van realitzar set convocatòries d’ajuts públics, entre els anys 2004 i 2010, per cofinançar el 50% del cost dels projectes que presentessin els ajuntaments.
 
Actualment, hi ha 109 projectes en marxa que aborden des de la regeneració urbanística de l’espai públic a projectes d’inserció social i laboral en barris amb problemàtiques especial. El Departament de Territori i Sostenibilitat destinarà enguany prop de 120 MEUR a finançar actuacions justificades pels ajuntaments.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 328

Foto

Foto
JPG | 328