El conseller Homs responent una interpel·lació al Parlament de Catalunya
 
  • El conseller de la Presidència insta l’Executiu de l’Estat a demostrar “el seu compromís amb la democràcia” amb un “pronunciament” com el de la Cambra danesa, que situa el procés català com “un assumpte de diàleg polític, pacífic i democràtic” entre Catalunya i el Govern espanyol”
 
  • Homs defensa la política de subvencions del Govern per garantir la presència del català als mitjans de comunicació, “una aposta molt majoritària d’aquest Parlament”, perquè el català “està en una situació objectivament minoritzada als mitjans de comunicació”
 
 
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha instat el Govern espanyol a “fer-se seva” la moció aprovada al Parlament de Dinamarca el 19 de maig passat, que diu “taxativament i explícitament” que “la qüestió de la independència de Catalunya és un assumpte de diàleg polític, pacífic i democràtic entre Catalunya i el Govern espanyol”. “M’agradaria que el seu compromís amb la democràcia es veiés reflectit amb un pronunciament d’aquestes característiques al Parlament espanyol”, ha reptat Homs, en resposta a una pregunta del grup parlamentari del PP al ple de la Cambra catalana.
 
 
‘Hi ha lleis que manen i ordenen que la Generalitat faci polítiques de foment del català’
 
“La presència del català al mitjans de comunicació és una aposta molt majoritària d’aquest Parlament”, una “decisió compartida de moltes formacions polítiques de fer una aposta decidida perquè el català està en una situació objectivament minoritzada als mitjans de comunicació”. En resposta a una interpel·lació del grup parlamentari de C’s, el conseller de la Presidència ha defensat la política de subvencions per fomentar la llengua catalana als mitjans de comunicació del país que fa el Govern de la Generalitat, en compliment de diferents mandats parlamentaris i d’acord amb “uns principis absolutament reglats”. “No hi ha cap element d’arbitrarietat del Govern”, “això no té ni trampa ni cartró”, ha sentenciat. “Hi ha lleis que manen i ordenen que la Generalitat faci polítiques de foment del català, perquè aquesta és una decisió d’aquesta cambra que nosaltres compartim plenament”, ha manifestat.
 
“Vostès voldrien que TV3 no existís i que no hi hagués ni una subvenció ni cap mena d’ajut a la premsa en català, perquè qualsevol expressió en aquesta llengua tinc la sensació que simplement els molesta”, ha constatat el portaveu del Govern, que ha situat la televisió pública del país com un “exemple del pluralisme” a Catalunya.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Fotografia 1

Fotografia 1
JPG | 268

Fotografia 2

Fotografia 2
JPG | 373