La Generalitat no ha rebut cap notificació del jutjat de primera instància i instrucció número 5 de Manresa sobre l’admissió a tràmit d’una querella presentada per la CUP sobre l’activitat d’Iberpotash a la comarca del Bages, ni tampoc coneixia l’existència d’aquesta demanda.
 
La Generalitat manté que el desenvolupament de l’activitat minera al Bages s’està realitzant de forma ajustada a la legislació urbanística i mediambiental. Precisament, en la darrera comissió d’Urbanisme de Catalunya es va donar llum verd a l’inici de la redacció del Pla director urbanístic (PDU) de la mineria del Bages que ha de ser l’eina garant de l’ordenació i protecció d’aquesta activitat, que dóna feina de forma directa o indirecta a més de 4.000 persones a la comarca.
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat estudiarà, una vegada rebi la notificació, la possibilitat de presentar recurs contra l’auto judicial, al mateix temps que expressa la seva sorpresa perquè el jutjat hagi pres determinades mesures legals sense haver efectuat abans cap diligència prèvia.  

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 38