Demà divendres 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, es desenvoluparà a Amposta la 1a trobada de genets, cavalls i carruatges de la ruta eqüestre de les zones humides Doñana - la Camarga
 
15 genets van partir de la Camarga el passat 3 de maig i 1 cavall de Doñana amb l’objectiu de trobar-se al delta de l’Ebre
 
 
El Parc Natural del Delta de l’Ebre del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha organitzat la primera trobada de genets, cavalls i carruatges de la ruta eqüestre de les zones humides Doñana - la Camarga. S’organitza conjuntament amb l’Ajuntament d’Amposta, el Consell Comarcal del Montsià, Montsià Actiu i la col·laboració d’Amics dels Cavalls d’Amposta, Frisones del Cruz, Ajuntament de l’Aldea, Museu de les Terres de l’Ebre i Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre.
 
La ruta eqüestre de les zones humides neix amb el viatge que va realitzar el genet andalús Paco Ortiz entre Doñana i la Camarga el passat any 2013. La seva experiència va ser presentada en el marc del pla de treball que es va definir durant les I Jornades de la Xarxa de Territoris Arrossers, celebrades el passat novembre de 2014 a Amposta.
 
Concretament, en la taula de treball del sector turístic, es va definir: "Aprofitar la ruta eqüestre i les dinàmiques existents entre la Camarga i Doñana per fer-les extensibles a la resta de territoris de la Xarxa i que esdevinguin itineraris de mobilitat sostenibles, adaptats a altres modalitats, com el senderisme i el cicloturisme. (2015)". Fruit d’aquesta taula de treball i a iniciativa del grup andalús, el passat 3 de maig, 15 genets van sortir de la Camarga i 1 de Doñana amb l’objectiu de trobar-se al delta de l’Ebre i consolidar la ruta eqüestre de les zones humides.
 
Així, el pròxim 5 de juny, a Amposta, hi haurà la trobada eqüestre de les dues comitives que estaran acompanyades per genets locals. Al matí, hi ha prevista una reunió de treball per avançar en la definició del treball conjunt dels 3 territoris, i, a la tarda, a les 18 h, hi ha programada l’arribada pel Pont Penjant de tots els genets, acompanyats, com hem dit, per entitats del cavall del Delta.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.