·        El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha destacat durant la inauguració de la jornada la importància de l’emprenedoria per “generar més i millor ocupació i noves oportunitats de models de negoci, reforçant la nostra economia per garantir la cohesió social”.
 
·        El Congrés Catalunya Emprèn ha aplegat empreses emergents, emprenedors científics, industrials i de l’economia social i cooperativa, corporacions, centres tecnològics i 170 inversors.
 
·        L’esdeveniment s’ha situat com el punt de referència de l’emprenedoria i la inversió privada a Catalunya amb ponències d’experts, com Bill Aulet del Massachusetts Institute of Technology (MIT), i l’organització de més de 750 reunions preagendades.
 
·        En el marc del Congrés, se celebra el XX Fòrum d’Inversió: les empreses que hi han participat en els darrers cinc anys han aixecat més de 67M€ d’inversors privats i fons de capital risc.
 
 
Més de 2.000 emprenedors han assistit aquest dimecres al 2n Congrés Catalunya Emprèn al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB). Organitzat pel Catalunya Emprèn, l’esdeveniment ha aplegat emprenedors que cerquen finançament, empresaris que busquen solucions als seus reptes d’innovació i inversors que operen a nivell nacional i internacional. Així, s’han celebrat més de 750 reunions preagendades entre emprenedors i inversors.
 
Durant la inauguració de la jornada, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat que “Catalunya ha estat tradicionalment un país d’emprenedors: al llarg de la nostra història, amb empreses avui centenàries o emprenedors que destaquen per la seva creativitat, amb nous models de negoci que avui estan al món. Empreses molt importants que estan essent adquirides o participades per grans multinacionals i corporacions, que troben en els nostres emprenedors noves oportunitats i nous models de negoci”.
 
Puig ha subratllat que “l’emprenedoria forma part de la nostra cultura i dels nostres valors”, i ha destacat la seva aportació al “desenvolupament d’una economia basada la indústria, en l’excel·lència, la qualitat i la innovació que ens ha de permetre continuar generant més i millor ocupació i noves oportunitats de model de negoci, reforçant la nostra economia per garantir la cohesió social”.
 
La conferència inaugural ha anat a càrrec de Bill Aulet del Massachusetts Institute of Technology (MIT), sota el títol Passió o mètode? L’ingredient 'x' de l’emprenedoria: 24 passos –o algun menys- per construir una start-up d’èxit. A més, durant el Congrés s’han celebrat seminaris sobre l’emprenedoria corporativa, l’emprenedoria social, les spin-offs, les empreses emergents i els agents dinamitzadors de l’emprenedoria.  També s’han organitzat diversos tallers que han permès als assistents aprendre noves eines per internacionalitzar els seus projectes, com convertir coneixement científic en un projecte empresarial, els nous programes per fomentar la innovació oberta i conèixer la iniciativa Reempresa, entre d’altres.
 
 
El XX Fòrum d’Inversió
 
El 2n Congrés Catalunya Emprèn també és l’escenari del XX Fòrum d’Inversió. En les cinc darreres edicions d’aquesta iniciativa les empreses que hi han participat han aixecat més de 67M€ d’inversors privats i fons de capital risc.
 
Durant el Fòrum d’Inversió 21 projectes de diferents àmbits (ciències de la vida i la salut, TIC i altres tecnologies) es donen a conèixer davant els inversors per tal d’aconseguir finançament. El públic del Congrés vota els millors projectes, el guanyador dels quals es coneixerà aquest migdia.
 

2  

Fitxers adjunts

El conseller Puig en l'acte inaugural del Congrés

El conseller Puig en l'acte inaugural del Congrés
JPG | 47

El conseller Puig durant l'acte d'inauguració del Congrés.

El conseller Puig durant l'acte d'inauguració del Congrés.
JPG | 79