El director general de Medi Natural durant la trobada d'aquest migdia
El director general de Medi Natural durant la trobada d'aquest migdia
 
 
El director general del Medi Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares, ha mostrat avui el suport del Departament d’Agricultura a l’Institut Català  d’Ornitologia (ICO) en una trobada que ha mantingut aquest matí a Brussel·les amb el delegat del Govern a la UE. El director ha explicat la important i cabdal participació de l'ICO en el projecte EBP (EuroBirdPorta)l.
 
El projecte ornitològic europeu EuroBirdPortal (EBP), que es presenta avui, a Brussel·les, en el marc de la Green Week 2015, compta amb el suport del Departament d’Agricultura i és una iniciativa que permet conèixer la distribució de les aus en l'àmbit europeu gràcies als observadors voluntaris.
 
L’Institut Català d’Ornitologia és una associació que es dedica a l’estudi i seguiment dels ocells i els seus hàbitats, i aplega la majoria d'anelladors científics de Catalunya. Aquesta entitat és un exemple paradigmàtic del dinamisme i capacitat d’organització de la societat civil catalana. Un exemple de feina ben feta amb una gran repercussió internacional gràcies a la popularitat dels ocells i el seu paper clau com a indicadors de la qualitat del medi ambient.
 
La col·laboració entre l’ICO i el Departament d’Agricultura és fluida i permanent i es fonamenta en un assessorament tècnic i científic en matèria de seguiment poblacional, anellament, dinàmiques i tendències poblacionals, abundància, estatus i amenaces, nidificació i altres bioindicadors i paràmetres ecològics dels ocells a Catalunya. Puntualment i específicament des del Departament es dóna suport científic i es supervisa la cria en captivitat de determinades espècies d’ocells d’interès cultural, social i mediambiental.
 
El director general de Medi Natural i Biodiversitat ha volgut deixar palès que “l’ICO és un referent internacional i un exemple d’organització científica amb implicació i participació social, compromesa amb la conservació de la biodiversitat en general, i dels ocells en particular.”
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Fitxers adjunts

El director general de Medi Natural durant la trobada d'aquest migdia

El director general de Medi Natural durant la trobada d'aquest migdia
JPG | 185