• En aquests moments, els Bombers continuen treballant per estabilitzar un incendi forestal a Caldes de Malavella (la Selva)
  • Els Bombers també treballen per extingir incendi de vegetació a Cervià de les Garrigues, Rasquera, Sant Boi de Llobregat i Esparreguera
Els Bombers de la Generalitat han desplaçat una quinzena de dotacions terrestres i 6 mitjans aeris (dos helicòpters i quatre avions de vigilància i atac) en un incendi forestal a Caldes de Malavella. El foc afecta una zona boscosa, el Bosc d’en Gimferrer, a prop de la carretera N-II a l’alçada del punt quilomètric 698’5.
 
Els Bombers han estat alertats del foc, que es troba en una zona allunyada d’urbanitzacions i nuclis habitats, a les 14.07 hores d’aquest migdia. L’incendi es troba en una zona de terreny irregular i de difícil accés ja que només s’hi pot arribar per pistes forestals. L’incendi, per un canvi de vent, ha fet un salt que l’ha convertit en dos incendis, per la qual cosa s’han hagut de redistribuir els mitjans. El foc evoluciona favorablement.
 
També s’hi han desplaçat efectius de les ADF i dels Mossos d’Esquadra, que hi ha anat amb 11 patrulles.
 
 
L’incendi forestal de Cervià de les Garrigues, estabilitzat (les Garrigues)
Aquest matí, a les 11.51 hores, s’ha rebut l’avís d’un incendi forestal, a la zona de la partida La Plana, a Cervià de les Garrigues, a tocar del terme municipal de Cèrvoles.
 
Fins al lloc s’hi han desplaçat un total de 13 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris. L’incendi, que  a les 14.07 hores ja s’ha donat per estabilitzat, ha afectat, segons dades provisionals del Cos d’Agents Rurals, 2 hectàrees de pi blanc i matoll.
 
 
 
A Rasquera, un altre incendi de vegetació, hauria cremat 1’5 hectàrees
A les 12.47 hores els Bombers eren alertats d’un altre incendi de vegetació a Rasquera, al costat de la carretera C-12, a l’alçada del punt quilomètric 50.
 
Fins al lloc s’hi han desplaçat un total de 10 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris, que poc després de les 13.30 hores, ja donaven el foc per controlat.
 
Segons dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, el foc hauria cremat 1’5 hectàrees de vegetació.
 
El Servei Català de Trànsit ha informat que, a causa del foc, s’ha tallat la circulació a la carretera C-12. En aquests moments es dóna pas alternatiu.
 
 
Al migdia, un incendi ha afectat el municipi de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat)
 
Un total de 9 dotacions terrestres i 4 mitjans aeris s’han activat aquest migdia a les 13.35 hores, quan ha arribat l’avís per un incendi que afectava zona de vegetació a la urbanització Can Carreres de Sant Boi de Llobregat. Poc després de les 14.45 hores el foc ja s’ha donat per controlat.
 
El SEM, que ha desplaçat dues ambulància, ha confirmat que no ha estat necessari fer cap atenció sanitària al lloc.
 
Segons dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, l’incendi hauria afectat 1’5 hectàrees, la major part no forestal.
 
Incendi bàsicament de zona de conreu, a Esparreguera (Baix Llobregat)
 
Finalment, a les 14.22 hores, els Bombers han estat alertats d’un nou incendi a Esparreguera, al costat del polígon industrial, en una zona de vegetació agrícola i molt a prop de naus industrials. L’incendi, segons dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, ha cremat 3’3 hectàrees, bàsicament de conreu abandonat. A més, ha quedat afectades una tanca i palets a l’exterior d’una nau.
 
Com a mesura preventiva s’ha evacuat una escola que es trobava propera a la zona del foc. El centre educatiu ha finalitzat la seva activitat i almnes i professat han marxat cap a casa.
 
 
En tots els incendis de vegetació, s'hi han desplaçat efectius del Cos d'Agents Rurals.
 
Cerdanyola del Vallès, 4 de juny de 2015
17.40 hores