• El conseller de Justícia ha felicitat els guardonats amb els premis “Valor”, que s’han lliurat en el marc de la celebració del Dia de l’Advocacia Catalana, i n’ha destacat que “fan visibles situacions per tal de fer una societat més justa”
Departament de Justícia
El conseller de Justícia, Germà Gordó, que ha presidit avui la celebració del Dia de l’Advocacia Catalana i el lliurament dels premis “Valor”, s’ha refermat en l'obligació que “tenen els governs de canviar les lleis per fer una societat més justa”. Gordó ha qualificat “d’encert” la creació d’aquests premis i ha destacat que persones com els guardonats “han d’ajudar, amb les seves actuacions, a fer un ordenament jurídic millor i tan just com sigui possible.”
 
En aquest punt, Germà Gordó ha remarcat la importància que tenen els advocats i els col·legis d’advocats per fer una societat més justa. I ha afegit: “L’advocat ha d’auxiliar el ciutadà, i el col·legi ha d’actuar en benefici de la societat. Ha de buscar la justícia amb majúscules”.
 
El conseller Gordó ha felicitat els tres guardonats amb els premis “Valor”, tot destacant que “han fet visibles diverses situacions per tal de construir una societat més justa”. En el cas del Premi Valor al Periodisme Social i d’Investigació, que ha estat atorgat al  periodista Eduard Sanjuan, el conseller ha qualificat els 30 minuts de programa de “magnífics a nivell informatiu i de denúncia”.
 
Pel que fa al guardonat amb el Premi Valor a l’Advocacia Compromesa, Jordi Palo, Germà Gordó n’ha destacat el seu “treball per la justícia internacional. Amb professionals com tu hem d’aconseguir revertir l’ordenament internacional que aplica l’Estat espanyol. La justícia no es pot limitar a les fronteres administratives”. En aquesta línia, ha qualificat de “regressiva” la justícia internacional de l’Estat espanyol, i és per això que ha reclamat “poder perseguir l’injust a tot arreu”, en clara al·lusió als darrers canvis fets en l’ordenament jurídic espanyol pel que fa a la justícia universal.
 
D’altra banda, Gordó també ha tingut paraules per a Georges Corm, Premi  Valor a la Tolerància envers la Diversitat, “per la seva tasca per aconseguir, precisament, la tolerància envers la diversitat d’una societat com la seva, que és un gresol de cultures”.
 
En el lliurament dels premis Valor, hi han participat, entre d’altres, el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Abel Pié; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, i el degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Oriol Rusca.

1  

Fitxers adjunts

Guardonat Premi valor

Guardonat Premi valor
JPG | 181