TES
Assumpta Farran i Enric Ticó, aquest matí davant del tren rotulat amb l'objectiu de promoure la sostenibilitat a través de l'ús del transport públic.
  • Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient el departament organitza a Barcelona un simposi d’àmbit europeu sobre els efectes de la contaminació i el soroll en la salut
  • El servei “bicifeina”, impulsat pel DTES el setembre passat, s’estén ara també als departaments de Salut i Interior
 
 
Coincidint amb el dia Mundial del Medi Ambient, la directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, i el president d’FGC, Enric Ticó, han presentat aquest matí un tren rotulat amb el lema "Jo viatjo en transport públic. Més transport públic, menys contaminació". Aquesta iniciativa, impulsada per la Generalitat a través dels departaments de Presidència i Territori i Sostenibilitat, té com a objectiu promoure la sostenibilitat a través de l’ús del transport públic.
 
Aquesta campanya es complementa amb la distribució, al llarg del dia d’avui, de 50.000 targeters commemoratius del Dia Mundial del Medi Ambient per guardar els títols de transport.
 
Aquestes accions de conscienciació formen part del Pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire impulsat pel Govern, moltes de les mesures del qual estan associades a reduir la contaminació derivada del trànsit. D’aquí la importància de fer saber als ciutadans com n’és de remarcable el mode de transport utilitzat en els seus desplaçaments diaris.
  
Simposi Europeu sobre qualitat de l’aire
 
Avui també se celebra a Barcelona el "Simposi Europeu sobre qualitat de l'aire, soroll i efectes en la salut a les aglomeracions urbanes", emmarcat dins les accions del Pla de millora de la qualitat de l’aire horitzó 2020.
 
L’objectiu d'aquest seminari és debatre dins de l’àmbit europeu les afectacions sobre la salut pública dels ciutadans sotmesos a nivells de concentració elevats de contaminants atmosfèrics locals -com els òxids de nitrògen, les partícules fines i l’ozó troposfèric- i a nivells elevats de soroll, així com els plans d’acció i les mesures de xoc que estan emprenent les principals ciutats europees per reduir els nivells de contaminació.
 
La jornada està coorganitzada per la Direcció General de Qualitat Ambiental, el CREAL i ISGlobal i compta amb el suport de la Xarxa Air de la UE.
 
El bicifeina s’estén als departaments de Salut i Interior
 
D’altra banda, aquest mes de juny el servei “bicifeina”, impulsat pel Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) i el Bicicleta Club Catalunya (BACC), s’estendrà també als departaments de Salut i Interior. El “bicifeina”, que ja està en funcionament al DTES des del setembre, és un servei que pretén facilitar els desplaçaments dels treballadors entre el seu domicili i el lloc de treball o entre els diferents centres on desenvolupen la seva feina. En la línia d’impulsar la mobilitat sostenible, el Departament de TES també està elaborant una ordre d’ajuts per impulsar els serveis de “bicifeina” a les empreses situades a l’entorn metropolità de Barcelona. Es tracta d’incentivar un nou model de negoci empresarial vinculat a la mobilitat sostenible que afavoreixi la millora de la qualitat de l’aire en els 40 municipis decretats de protecció especial per la contaminació atmosfèrica. Una actuació que també s’emmarca en el Pla de millora de la qualitat de l’aire.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 614

Foto

Foto
JPG | 1302