• L’edició d’enguany d’aquest Saló de la Gent Gran de Catalunya, que fins diumenge té lloc a les Drassanes Reials de Barcelona, ofereix més de 450 activitats gratuïtes per promoure l’envelliment actiu
Firagran 2015 Antoni Mateu gent gran
Fins el proper diumenge 7 de juny, les Drassanes Reials de Barcelona acullen una nova edició Fira Gran, el Saló de la Gent Gran de Catalunya. Com en les anteriors edicions d’aquest event que es va inaugurar per primera vegada l’any 1999 coincidint amb l’any Internacional de la Gent Gran, Fira Gran d’enguany, que compleix la seva 17a edició, continua volent ser aparador dels serveis, productes i tecnologies adreçats a millorar la qualitat de vida de la gent gran, esdevenir fòrum de participació sobre aquells temes que li preocupen i proporcionar-los un espai per a seva informació i assessorament, entre d’altres. A més, la Fira també permet desenvolupar un ampli ventall d’activitats dirigides i realitzades per la gent gran, així com serveix de plataforma per a totes les entitats que treballen en favor d’aquest sector de la població i és un punt de trobada dels professionals especialitzats que els atenen.
 
En la present edició els visitants poden participar en més de 450 activitats gratuïtes, com ara una màster class de música i moviment o el tradicional concurs de pintura i el festival de corals, que concentra 29 grups corals de tota Catalunya. A més s’ofereixen tallers de memòria, ioga, tai-txi, teatre, manualitats, escriptura creativa.
 
Una de les principals activitats del saló, una gran caminada per a majors de 60 anys, ha tingut lloc aquest matí pel Port Vell de Barcelona. Amb més de 800 participants, el secretari de Salut Pública, Dr. Antoni Mateu, ha fet el tret de sortida tot informant dels consells d’hàbits saludables i felicitant als participants per portar una vida activa.
 
En el mateix marc, aquest matí s’ha dut a terme la Jornada “Processos d’envelliment i el model d’atenció centrat en la persona” adreçat a professionals especialitzats en l’atenció de les persones grans de Catalunya, on hi ha participat, entre d’altres, el director del Pla Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitaria (PIAISS), Dr. Albert Ledesma i la cap del Programa Pacient Expert de Catalunya i del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat de Catalunya, Assumpció Gonzàlez i Mestres.