• S’ha posat en prealerta el pla INFOCAT per l’alt risc d’incendi forestal sobretot a les comarques de ponent, sud de la Catalunya Central i comarques de Barcelona
  • Protecció Civil insisteix a recordar la prohibició de fer foc prop de zones boscoses, i que si observeu qualsevol columna de fum truqueu al 112
 
Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pel perill d’incendi forestal que afecta a diverses comarques de ponent, del sud de la Catalunya Central i comarques de Barcelona, d’acord al mapa de perill d’avui elaborat per la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat. És per això que es demana la col·laboració ciutadana i se’ls recomana extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones forestals.
 
El risc d’incendi forestal s’ha incrementat avui i és molt alt a punts de la Noguera i prelitoral central. El perill alt també domina a gairebé tota la resta de l’interior, Prepirineu, i interior del quadrant nord-est.
 
Les comarques amb més risc d’incendi forestal pel dia d’avui i incloses en la prealerta de l’INFOCAT són:
 
  • Demarcació de Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat i Vallès Occidental
  • Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages i Solsonès
  • Demarcació de Lleida: Noguera, Garrigues, Segarra i Segrià
  • Demarcació de Tarragona: Conca de Barberà, Alt Camp i Priorat
  • Terres de l’Ebre: Ribera d’Ebre
 
Protecció Civil demana a la població extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones boscoses i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com ara elements d’ignició, presència de restes o deixalles, etc. Igualment, es demana la col·laboració a la població per tal que si observen columnes de fum o indicis d’un foc forestal truquin immediatament al telèfon d’emergències 112.
 
Des de Protecció Civil també es recorda que està prohibit fer foc o realitzar activitats de risc prop del bosc com poden ser: generar i cremar restes vegetals; llançar petards o coets; fer treballs que generin guspires; fer fogueres o utilitzar barbacoes sense mataguspires.
 
A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya i en totes les comarques afectades pel nivell 2 del pla alfa http://www.gencat.cat/medinatural/incendis/plaalfa/
 
Pel què fa als conductors, es recorda també que està prohibit llançar burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.