·         La previsió de recuperació del pas de trànsit rodat per Pujades-Bilbao és a mitjans de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar
 
·         Les obres d’adaptació de l’estació a persones amb mobilitat reduïda tenen un pressupost d’1,8 MEUR i es preveu que finalitzaran a mitjans de 2016
 
A partir de dimarts 9 de juny de 2015 es tallarà el trànsit del carrer Pujades, al districte de Sant Martí de Barcelona, a l’alçada del carrer Bilbao amb motiu de les obres d’adaptació de l’estació de Poblenou de l’L4 a persones amb mobilitat reduïda (PMR). Els treballs van començar el passat mes de març passat, compten amb un pressupost d’1,8 MEUR i finalitzaran a mitjans de 2016.
 
Pel que fa a aquesta afectació viària, per tal de millorar la mobilitat i donar continuïtat al trànsit del carrer Pujades s’establirà un desviament alternatiu des de  la cruïlla Pujades-Lope de Vega pel següent itinerari: Pujades-Lope de Vega-Pere IV-Bilbao-Pujades. L’actuació no preveu afectar cap parada d’autobús, que circularan desviats per l’itinerari alternatiu.
 
Així mateix, les obres obligaran a tallar el carril bici del carrer Pujades i es senyalitzarà degudament el desviament i l’itinerari alternatiu. Durant els primers dies, la Guàrdia Urbana tindrà presència a la zona per garantir la fluïdesa del trànsit. També s’instal·larà senyalització i panells informatius alertant als conductors del tall i el desviament de trànsit.
 
El tall del carrer Pujades  no afectarà veïns i serveis i es preveu recuperar el pas de trànsit rodat per Pujades-Bilbao a mitjans de setembre,  coincidit amb l’inici del curs escolar.
 
Instal·lació d’ascensors i itineraris accessibles
 
Les actuacions en marxa formen part de les obres necessàries per adaptar l’estació de Poblenou de l’L4 de TMB a persones amb mobilitat reduïda. Entre aquests treballs es contempla fer injeccions per a la millora del terreny, pantalles i estructures  de formigó armat i excavacions.
 
Aquesta obra inclou la instal·lació de tres ascensors i la generació de rampes per comunicar els diversos nivells de l’estació amb itineraris accessibles. Un comunicarà el carrer amb el vestíbul (al xamfrà dels carrers Bilbao i Pujades) i dos més uniran el vestíbul amb cadascuna de les andanes. Així mateix, el vestíbul es remodelarà completament, amb una redistribució i optimització dels espais, una nova cabina per al cap d’estació, màquines validadores i mobiliari. Finalment, s’executarà el recreixement d’andanes per tal d’eliminar el desnivell existent amb els combois.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 215