• A Alguaire (Segrià) han cremat 10 hectàrees de rostoll agrícola
  • Una vintena d’hectàrees han quedat afectades a Sant Andreu Salou (Gironès)
  • Vint dotacions terrestres i vuit mitjans aeris han arribat a treballar a Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat)
  • Protecció Civil ha posat l’INFOCAT en prealerta i demana precaució
 
Els Bombers de la Generalitat han treballat al llarg del dia d’avui en 45 incendis de vegetació arreu del territori. Així, s’han dut a terme 26 actuacions per sufocar focs de vegetació agrícola, 10 en terreny forestal i 9 de vegetació urbana.
 
Un dels serveis més destacat ha estat al terme municipal d’Alguaire (Segrià) on, a les 13.12 hores s’ha rebut l’avís d’un foc agrícola ubicat a la zona de lo Clot de la Unilla. El dispositiu d’extinció ha comptat amb set vehicles terrestres i 2 mitjans aeris. El foc ha quedat controlat poc abans de les tres de la tarda. Segons les dades d’Agents Rurals han quedat afectades 10 hectàrees de rostoll.
 
D’altra banda, al municipi de Sant Andreu Salou (Gironès) han arribat a treballat 3 mitjans aeris i 8 de terrestres per sufocar un incendi declarat a la zona de Franciac. El foc, l’avís del qual s’ha rebut a les 16.09 hores, ha estat causat per una màquina collitadora a l’exterior d’una granja. Agents Rurals ha informat que la superfície cremada ha estat de 19,5 hectàrees; 15,5 de vegetació agrícola i 5 de forestal.
 
Per últim, a les 17.02 hores, s’ha rebut l’avís d’un incendi a la zona de Can Coll, a Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat). El dispositiu d’extinció de Bombers ha comptat amb una vintena de dotacions terrestres (entre vehicles de comandament i camions d’aigua) i 8 mitjans aeris. El foc ha quedat controlat poc abans de les set de la tarda i ha afectat una superfície aproximada de tres hectàrees. Segons les informacions dels Mossos d’Esquadra no hi ha hagut cap desallotjament preventiu. Tanmateix, els veïns més propers a la zona de l’incendi han estat confinats amb seguretat als seus habitatges. Cap persona ha resultat ferida com a conseqüència de les flames i, si bé han quedat afectades algunes propietats, no hi ha constància de cases cremades.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha posat, aquest migdia, en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pel perill d’incendi forestal que afecta a diverses comarques de ponent, del sud de la Catalunya Central i comarques de Barcelona, d’acord al mapa de perill d’avui elaborat per la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat.
 
Per aquest motiu, es demana a la població extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones boscoses i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com ara elements d’ignició, presència de restes o deixalles, etc. Igualment, es demana la col·laboració a la població per tal que si observen columnes de fum o indicis d’un foc forestal truquin immediatament al telèfon d’emergències 112.
 
En les tasques d’extinció dels incendis han intervinguts Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Agrupacions de Defensa Forestal i efectius de la Policia Local i de Protecció Civil de les zones afectades.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 5 de juny de 2015
22.00 hores