Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 15.55 hores, d’un incendi de vegetació al terme municipal de Sant Fruitós de Bages (Bages). El foc afecta el paratge de la torre de Sanmartí, una zona majoritàriament agrícola però amb clapes de vegetació boscosa. Segons les primeres valoracions, la superfície cremada estaria entre les 25 i les 30 hectàrees.
 
A hores d’ara el dispositiu d’extinció dels Bombers de Generalitat compta amb 24 dotacions terrestres (17 camions d’aigua i 7 vehicles de comandament) 7 mitjans aeris (4 avions de vigilància i atac i 3 helicòpters bombarders).
 
Els Bombers han pogut estabilitzar l’incendi a les 17.50 hores, però continuen treballant intensament, tant amb línies d’aigua com amb maniobres de foc tècnic que fan les unitats del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF). Així mateix, també es rep el suport de maquinària agrícola.
 
Com a conseqüència de l’incendi es troba tallada la carretera C-16 entre el punts quilomètric 55 i 56 i, segons informa el Servei Català de Trànsit, es fan desviaments senyalitzats per la sortida 52 en direcció nord i per la C-16C sentit sud.
 
En aquests moments no hi ha constància de cap desallotjament preventiu, ja que no hi ha nuclis habitats propers.
 
Protecció Civil de la Generalitat manté en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pel perill d’incendi forestal que afecta a diverses comarques de Catalunya.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 6 de juny de 2015
18.00 hores