• Ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, en una entrevista aquest diumenge a RAC1.
 
  • AFS Flexible Duct ha comptat amb el suport de l’àrea d’atracció d’inversions de la Generalitat per a l’obertura de la nova seu a Polinyà.
 
  • AFS és un dels majors fabricants mundials de  productes per a sistemes de refrigeració, calefacció i aire condicionat.


L’empresa turca de fabricació de productes i equips per a calefacció i aire condicionat AFS Flexible Duct invertirà 5 milions d’euros i crearà 30 llocs de treball en la nova seu europea de producció i distribució que ha instal·lat a Polinyà. La planta del Vallès Occidental és la primera que la companyia turca obre fora del seu país i preveu tenir-la a ple rendiment a principis del 2016.

Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, durant una entrevista aquest diumenge a RAC1. “Anem a fer possible que a Catalunya s’instal·lin noves empreses i a veure com les inversions estrangeres i el turisme afavoreixen l’economia catalana”. Puig acompanya a partir de demà una missió institucional i empresarial a Turquia amb l’objectiu de captar inversions estrangeres i enfortir les relacions comercials amb Catalunya. Un dels objectius de la missió és també “treballar perquè les empreses catalanes puguin vendre els seus productes” a l’exterior.
 
Amb el suport de l’àrea d’atracció d’inversions de l’ACCIÓ, l’agència de la competitivitat de l’empresa de la Generalitat, AFS s’ha instal·lat en una nau de 12.000m2 a la qual actualment està transportant la maquinària i preveu posar-la en marxa a finals d’aquest any. Inicialment subministrarà els seus productes a Catalunya, l’Estat espanyol, Portugal i França. En una segona fase proveirà també el Regne Unit, i a finals del 2016 arribarà a tots els països d’Europa i al nord d’Àfrica. Posteriorment, AFS no descarta noves inversions a Catalunya per tal de fer arribar els seus productes al continent americà des de la planta de Polinyà. “Catalunya té una posició estratègica molt interessant i ens permet ser plataforma per a moltes empreses per acabar de construir i distribuir a tot el món”.
 
AFS és un dels majors fabricants mundials de  productes per a sistemes de refrigeració, calefacció i aire condicionat per a supermercats, hospitals, centres logístics, museus, hotels o aeroports.  L’empresa turca compta actualment amb més de 300 treballadors en les plantes que té a Ankara i Istanbul des de les quals exporta el 80% de la seva producció a més de 70 països d’arreu del món.
 
Puig preveu que aquesta missió a Turquia tindrà bons resultats i ens “permetrà continuar projectant Catalunya al món, obrir la nostra economia i millorar les exportacions i la inversió estrangera”