Aquest vespre s’ha celebrat al Pati de les Magnòlies de la seu de la Generalitat a Girona l’acte d’homenatge a les 15 persones que aquest any ha rebut les Medalles de l’Esport que atorga anualment la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya a Girona, amb la col·laboració de la Diputació de Girona. Els guardonats, provinents d’arreu de les comarques gironines, han tingut papers destacats en diverses modalitats esportives.
Medalles
La Representació Territorial de l’Esport a Girona va decidir, l’any 1980, homenatjar a totes aquelles persones que d’una manera anònima i desinteressada havien treballat o treballaven per l’esport. Així naixien les Medalles de l’Esport de les Comarques Gironines. El procés per a l’obtenció d’aquest guardó s’inicia amb una convocatòria, a principis d’any, en la qual es remeten les bases a les institucions públiques i a les entitats esportives de les comarques gironines, donat que són aquestes les que han de presentar els seus candidats. Amb posterioritat, una comissió de recompenses es reuneix per deliberar els candidats i proclamar els guardonats.
 
Les Medalles de l’Esport, que aquest any han arribat a la seva 35a. edició, són dels guardons més antics que es concedeixen a Catalunya. Per a l’obtenció de la medalla es valora a persones de més de 60 anys amb uns criteris que primen més el treball anònim i desinteressat davant altres aspectes com podrien ser els èxits esportius que haguessin pogut aconseguir els candidats al llarg de la seva vida esportiva.
 
Durant les 34 edicions que s’han celebrat – i afegint-hi els premiats d’aquest any -, han rebut el guardó un total de 578 persones d’arreu de les nostres comarques i de diverses modalitats esportives. 
 
Pel que fa a l’edició del 2015, la Comissió de Recompenses de la Medalla de l’Esport, reunida el passat 24 d’abril, va acordar concedir l’esmentat guardó a les següents persones, que avui han recollit el guardó:
 
NOM
COGNOMS
LOCALITAT
ESPORT
 
Gabriel
Almirall Oliver
Olot
Bàsquet
 
Jordi
Araus Forgas
Girona
Natació i waterpolo
 
Lluís
Barba Oliveras
Banyoles
Atletisme i gestor esportiu
 
Jaume
Coca Bernaus
Bescanó
Ciclisme
 
Fidel
Freixes Folch
Vilanna
Ciclisme
 
Josep
Mateu Avellana
Hostalric
Futbol i bàsquet
 
Rosa
Maura Cateura
Sant Feliu de Guíxols
Poliesportiu
 
Francesca
Mussons Requesens
Quart
Tennis
 
Manel
Pedreira Font
Roses
Vela
 
Joan
Planas Antiga
Olot
Futbol directiu
 
Waldo
Ramos Diaz
Palamós
Futbol
 
Isidre
Sánchez Sánchez
Girona
Petanca
 
Josep Maria
Soler Prats
Palafrugell
Hoquei patins
 
Carles
Teixidor Batlle
Girona
Tennis taula  i futbol
 
Joan
Vila Davesa
Sant Joan les Fonts
Futbol
 

1  

Fitxers adjunts

Foto de grup dels premiats

Foto de grup dels premiats
JPG | 960