• La previsió preveu que els xàfecs intensos començaran aquesta tarda i afectaran sobre tot les comarques del Berguedà, Solsonès, Ripollès i Osona
  • Amb menor probabilitat, les pluges també podran afectar les comarques de l’Alt Urgell, Cerdanya, Garrotxa, Bages, Moianès, Selva, Segarra, Anoia, Vallès Oriental i Vallès Occidental
 
Protecció Civil de la Generalitat DGPC demana extremar les precaucions davant les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que indiquen l’arribada de tempestes a partir d’aquesta tarda.
 
L’SMC, informa que a partir d’aquesta tarda es poden superar els 20 l/m2 en 30 minuts, sobre tot a les comarques del Berguedà, Solsonès, Ripollès i Osona. Segons l’SMC també es poden veure afectades, tot que amb menor probabilitat, les comarques de l’Alt Urgell, Cerdanya, Garrotxa, Bages, Moianès, Selva, Segarra, Anoia, Vallès Oriental i Vallès Occidental.
 
De cara a demà, les tempestes podrien afectar la zona del Pirineu i Prepirineu, concretament a les comarques del Val d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Alt Urgell, Cerdanya, Berguedà, Solsonès, Ripollès, Osona i Garrotxa.
 
Des de Protecció Civil de la Generalitat es recomana molta precaució a la ciutadania per l’avís de precipitació intensa. Abans de que comencin les pluges és recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis. En soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció i disposeu d'eines per treure l'aigua (bombes d'aigua, etc.).
 
Un cop comencin les pluges Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals si us trobeu en una zona on descarrega amb força. En cas de que les tempestes us afectin en aquestes zones, eviteu travessar rieres i torrents perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.
Protecció Civil també recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.