• El conseller de la Presidència i l’alcalde en funcions de Manresa han signat un protocol d’intencions que concreta les obres de rehabilitació que s’hauran de fer a l’edifici i que s’encarregaran al Centre d’Iniciatives per a la Reinserció
  • L’objectiu és optimitzar al màxim l’estructura territorial de l’Administració de la Generalitat i millorar la gestió i la prestació del servei al ciutadà, que podrà fer tots els tràmits en una única seu

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, i l’alcalde en funcions de Manresa, Valentí Junyent, han signat un protocol d’intencions que concreta la posada en marxa del futur edifici corporatiu de l’Administració de la Generalitat a Manresa, que aglutinarà a l’edifici dels antics jutjats totes les dependències que ara estan repartides en diferents punts de la ciutat. L’objectiu és optimitzar al màxim l’estructura territorial de l’Administració de la Generalitat i millorar la gestió i la prestació del servei al ciutadà, que podrà fer tots els tràmits en una única seu.

Durant l’acte de signatura aquest vespre al Palau de la Generalitat, i al que també hi ha assistit el delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, el conseller Homs ha agraït “l’esforç que s’ha fet durant els 4 darrers anys per aconseguir donar un millor servei a la ciutadania, amb els recursos disponibles i no carregant despeses a les espatlles de generacions futures, i amb una perspectiva de racionalització”.  

El protocol recull el compromís de les dues parts per tirar endavant la concentració de dependències a l’edifici dels antics jutjats de la ciutat. El document concreta les obres de rehabilitació que s’hauran de fer per adaptar l’edifici, propietat de la Generalitat, i que s’encarregaran al Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE). Es tracta d’un conjunt edificat a finals del segle XVII, que està situat al número 2 del carrer de la Baixada de la Seu, en ple barri antic de Manresa i a mig camí entre l’Ajuntament i la Seu, un tram monumental i històric de la ciutat.

L’edifici acollirà els departaments amb representació territorial a Manresa: la Delegació Territorial del Govern, els Serveis Territorials d’Interior i de Territori i Sostenibilitat, la Regió Sanitària del CatSalut, el Servei Regional de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Regió Sanitària Central del Servei Català de la Salut. Posteriorment, el Govern aprovarà els acords organitzatius necessaris per procedir a l’adequada posada en funcionament del nou edifici.

Per garantir el compliment de l’acord, es crearà una comissió de seguiment integrada per 3 representants de cada part.

El trasllat es fa a partir dels bons resultats assolits amb el model de gestió integrada que des de l’any 2010 funciona a l’edifici de l’Administració de la Generalitat a Girona i que es traslladarà també a Tortosa, on ja s’està construint la nova seu que concentrarà tots els Serveis Territorials de les Terres de l’Ebre.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Homs i Junyent durant la sigantura

El conseller Homs i Junyent durant la sigantura
JPG | 661