• Els treballs corresponen a l’execució dels dispositius de senyalització i enclavaments entre l’estació de Plaça Major i les cotxeres ubicades a Ca n’Oriac
Perllongament FGC Sabadell
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat, per un import de prop de 4,8 MEUR els treballs pendents de senyalització i enclavaments corresponents al perllongament en execució de la línia d’FGC a Sabadell. Les tasques que s’han adjudicat comprenen la instal·lació dels dispositius necessaris per a la circulació segura i eficient dels trens que circularan per la nova línia.
 
Les tasques adjudicades comprenen el tram des de Plaça Major fins a les cotxeres de Ca n’Oriac i inclouen, com a principal actuació, la instal·lació dels sistemes ATP (Protecció Automàtica de Trens) i ATO (sistema de conducció automàtica).
 
El perllongament d’FGC a Sabadell (Metro del Vallès) abasta 4,4 quilòmetres de nova línia, tot incloent 4 noves estacions (Pl. Major, Eix Macià-Creu Alta, Pl. Espanya i Ca n’Oriac), la remodelació i soterrament de Sabadell Estació i la construcció d’unes cotxeres a Ca n’Oriac, al final de la línia. Aquesta actuació suposarà una inversió de 430 MEUR.
 
Els treballs d’infraestructura, corresponents a l’execució dels túnels, als recintes de les estacions i la cua de maniobres situada al final de línia van finalitzar a començaments de 2015. Actualment, s’estan executant les tasques d’arquitectura i instal·lacions de les estacions  Sabadell Estació i Plaça Major, així com treballs de via i catènària, senyalització i instal·lacions diverses en el tram des de l’inici de l’actuació i fins a Plaça Major.
 
Així, les obres que ara s’adjudiquen permeten anar completant els diversos elements necessaris de cara a la posada en servei del nou tram de línia ferroviària, el 2016. Pròximament, el Departament de Territori i Sostenibilitat adjdudicarà altres treballs com la implantació de via i catenària entre Plaça Major i Plaça Espanya; les instal·lacions d'alimentació elèctrica, comunicacions i instal·lacions no ferroviàries de túnel, des de Pl. Major fins a les cotxeres, i l’arquitectura i instal·lacions de les estacions de Creu Alta i Plaça Espanya. Addicionalment, es licitaran els 2 contractes restants en què s’ha dividit el perllongament d’FGC a Sabadell.

1  

Imatges

Mapa

Mapa 191

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 95