El delegat del Govern i la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tortosa en la inauguració de la Jornada d'Adolescència de les Terres de l'Ebre
El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, juntament amb la tinent d’alcalde i regidora d’Atenció a les persones de l’Ajuntament de Tortosa, Anna Algueró, han inaugurat la 5a edició de la Jornada d'Adolescència de les Terres de l'Ebre, que té lloc durant tot el dia a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa.
 
La Jornada d'Adolescència de les Terres de l'Ebre, que s'emmarca dins del Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP), compta amb la participació de més  d’un centenar de professionals que treballen amb adolescents i s’ha convertit en una cita obligada i exitosa, “perquè és un punt de trobada on es presenten experiències, es plantegen necessitats i s’intenta trobar la resposta més adequada per millorar el benestar dels nostres adolescents, que són el futur de la nostra societat” – ha destacat Xavier Pallarès.
 
Així com en passades edicions es plantejaren qüestions com l’impacte de la pobresa en la infància i la joventut, o també la sexualitat i afectivitat, en aquesta cinquena edició el tema central són els assetjaments. Un problema que afecta tant aspectes educatius, de salut, d'ordre públic o d'equitat de gènere, entre d'altres. A més a més, té un gran impacte mediàtic, sobretot, arran d’alguns casos que, malauradament, no han tingut un bon final. Afortunadament, l’assetjament es pot prevenir i tractar però, cal posar tots els coneixements i mecanismes a la disposició dels professionals. 
 
La Jornada, que està organitzada per la Comissió Participativa del Pla Salut, Escola i Comunitat en què participen diversos departaments de la Generalitat, ens locals i institucions sanitària i organitzacions no governamentals,  inclou diversos tallers, conferències i taules rodones, a més de la presentació de diversos curtmetratges que han participat en la 3a Jornada contra la Violència de Gènere. Alhora es complementa amb un esmorzar i un berenar saludable i solidari per a tots els assistents.