"Vull expressar el meu suport a la proposició de llei que avui defensaran al Congrés els diputats Àngels Ponsa, Teresa Vallverdú i Xavier Sabaté en representació del Parlament de Catalunya i a favor de la rebaixa immediata de l'IVA cultural. Situar-lo i mantenir-lo en el 21% ha suposat una duríssima mesura contrària als creadors i als ciutadans en la mesura que ha motivat una notòria baixada del consum cultural.
 
En la línia de la proposta expressada pels diputats i en benefici del sector cultural, reitero la demanda com a conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya que el Govern espanyol rebaixi l'IVA cultural a un percentatge que no estigui per sobre de la mitjana europea. Demano també que s'actuï sense dilacions, atès que cada dia que passa es perjudica més evidentment la cultura del país.
 
Des del mateix dia en què es va anunciar la decisió del Govern espanyol de pujar l'IVA cultural, al juliol de 2012, vàrem advertir que era una molt mala decisió, que afectaria greument el sector cultural i els ciutadans. Malauradament, així ha estat i així ho hem reiterat al llarg d'aquests tres anys.
 
El passat 18 de març, en resposta a una pregunta al Parlament de Catalunya, vaig insistir que en apujar l'IVA cultural, l'executiu estatal ha afectat un consum cultural ja minvat per la pròpia crisi i ha descapitalitzat les empreses del sector. Reitero la demanda d'un IVA cultural semblant als dels països de l'entorn europeu. Aquesta decisió facilitaria el consum cultural i permetria fomentar la inclusió de molts ciutadans a la vida cultural de Catalunya".