•  El cap de l’Executiu destaca que la col·laboració financera de l’Ajuntament de Barcelona ha donat “més potència econòmica i més oportunitats” a aquesta infraestructura
  • Artur Mas ha presidit aquest migdia la presentació del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP, que es disputa aquest cap de setmana
El president Mas, en un moment de la seva intervenció en l'acte (Foto: Jordi Bedmar)
El president Mas, en un moment de la seva intervenció en l'acte (Foto: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha posat en relleu avui “l’impacte econòmic positiu” que té l’activitat del Circuit Barcelona-Catalunya que “està ajudant que hi hagi molta activitat econòmica i que hi hagi feina en tot tipus d’activitats, com en el món de l’hostaleria, la restauració i el transport”. Pel president català, en un moment en què el país està donant el tomb pel que fa a la recuperació, “no hem d’oblidar mai quins són els pulmons d’activitat econòmica que després ens donen molt aire i molt oxigen per al conjunt del país”.
 
En aquesta mateixa línia, el cap de l’Executiu ha subratllat “el munt d’activitat econòmica que el Circuit està reportant a tota l’àrea del Vallès i a Catalunya en el seu conjunt”, i a la qual ha contribuït, ha destacat, “la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de col·laborar financerament amb el Circuit, que va suposar donar-li més potència econòmica, financera, i més possibilitats i oportunitats” a aquesta infraestructura.
 
Artur Mas ha fet aquestes manifestacions en el decurs de la presentació, aquest migdia al Palau de la Generalitat, del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP, que es disputarà el proper cap de setmana al Circuit de Barcelona-Catalunya. L’acte ha comptat amb l’assistència dels pilots catalans que participen en el Campionat, entre altres, Marc Màrquez; Àlex Márquez; Aleix Espargaró; Pol Espargaró i Maverick Viñales.
 
En el decurs de la seva intervenció, el president Mas ha deixat clar que “marquem la diferència amb el talent del nombrós grup de pilots que tenim a primeríssima línia”. “Marquem la diferència, com tots els països, des del punt de vista de la seva identitat, de la seva cultura i de la seva llengua”, ha continuat, i ha afegit  “però també marquem la diferència des del punt de vista del talent i la trajectòria d’aquests pilots que ens situa a l’elit de l’esport mundial”.
 
Artur Mas ha agraït al director del Circuit, Salvador Servià, que deixa el càrrec properament, la tasca realitzada al capdavant d’aquesta infraestructura, i s’ha mostrat confiat que podrà seguir col·laborant amb el Circuit des d’altres àmbits. El cap del Govern ha fet també una crida a assistir al Gran Premi del proper cap de setmana per tal que “puguem lluir com en les millors gales, les millors festes, els millors esdeveniments esportius, i que realment sigui un dels millors grans premis que haurem tingut en aquests darrers anys”.
 
L’acte de presentació del Gran Premi ha comptat també amb la participació del conseller delegat de Dorna, Carmelo Ezpeleta, i del director general del Circuit de Barcelona-Catalunya, Salvador Servià. També hi han estat presents el secretari de Govern, Jordi Baiget, i el secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, i els presidents entrant i sortint del Reial Automòbil Club de Catalunya, Josep Mateu i Sebastià Salvadó, respectivament.
 
El Circuit de Barcelona-Catalunya celebrarà del 12 al 14 de juny el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP, setena prova del Campionat del Món en aquesta disciplina. La temporada passada, 163.045 persones van passar pel Circuit de Barcelona-Catalunya per presenciar aquest Gran Premi, amb un impacte econòmic a Catalunya de 92,1 milions d’euros, del total de 332 milions d’euros que va generar la instal·lació durant l’any 2014.

1  

Imatges

Intervenció del president

Intervenció del president 1237

2  

Fitxers adjunts

Imatge general de l'acte

Imatge general de l'acte
JPG | 898

Foto de grup

Foto de grup
JPG | 957