Un total de 32.160 alumnes ha començat avui les proves d'accés a la universitat (PAU), que s’estan desenvolupant amb total normalitat. Aquest matí s’han realitzat els exàmens corresponents a les matèries comunes del batxillerat que formen part de la fase general: Llengua castellana i literatura, i Llengua catalana i literatura.
En l'examen de Llengua castellana i literatura -el primer que s’ha realitzat- els estudiants han fet exercicis de comprensió lectora, expressió escrita i reflexió lingüística. En l’opció A, el text corresponia a l’obra La lámpara de Aladino, de Luis Sepúlveda. En l’opció B, els estudiants havien d’analitzar un fragment d’El banquero de los pobres, de Muhammad Yunus.
 
A la prova de Llengua catalana i literatura, els estudiants han pogut triar entre un fragment de la novel·la El violí d'Auschwitz, de Maria Àngels Anglada, i un text de Novel·les de ciència. La ciència i la tecnologia en la literatura, de Miquel Barceló.
 
També s’han examinat aquest matí de Llengua castellana i/o Llengua catalana, però amb un examen específic, els 838 alumnes que realitzen la prova d’aptitud personal (PAP) per accedir als graus en Educació Infantil i Primària.
 
En la tercera part del matí i a la tarda, les proves corresponen a matèries de modalitat. Al matí, els estudiants s’han examinat d’Anàlisi musical, Economia de l’empresa o Química. A la tarda, a les 15.30 h, ho faran de Literatura castellana o Dibuix tècnic.
 
Els exàmens en format PDF estan disponibles, a mesura que van finalitzant les proves, al web de la secretaria d’Universitats i Recerca: http://universitatsirecerca.gencat.cat
 
D’altra banda, els horaris dels exàmens de demà són els següents:
 
Dimecress, dia 10
8.30-10.00
Història o Història de la filosofia
10.30-12.00
Llengua estrangera
12.30-14.00
Ciències de la Terra i del medi ambient
Disseny
Matemàtiques aplicades a les ciències socials
14.00-15.00
     DESCANS
15.00-16.30
Electrotècnia
Història de l’art
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 62