• El conseller de Territori i Sostenibilitat reclama la connectivitat dels ports de Barcelona i de Tarragona amb el Corredor Mediterrani i la via en ample internacional entre València i la frontera francesa
  • Santi Vila considera “impensable cronificar una situació en què el 80% de les mercaderies que arriben pel canal de Suez passin per davant la nostra costa però entrin a Europa pels ports del nord”

Imatge SIL
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha defensat la importància de prioritzar les actuacions que contribueixin a fer dels ports catalans la porta sud d’accés a Europa per a les mercaderies d’Extrem Orient, en especial de la Xina, perquè representen “un gran finestra d’oportunitat” per a la competitivitat de l’economia del país. Santi Vila ha defensat aquests objectius aquest matí durant la inauguració de la 17a edició del Saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL) a Fira de Barcelona.
 
En aquest sentit, Vila ha assenyalat que “és impensable que cronifiquem una situació en què quasi el 80% de les mercaderies que ens arriben de l’Extrem Orient pel canal de Suez, veiem com transcorren per les nostres costes i al final entren a Europa pels ports del nord”, com el port de Rotterdam. Així, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha reiterat la importància d’enllestir “temes que reiteradament passen els anys i encara tenim a l’agenda” com “la correcta connectivitat del port de Barcelona, del port de Tarragona, i el corredor en ample internacional que des de València i fins a la frontera amb França resolgui per sempre la possibilitat real de ser competitius des d’una escala planetària”.
 
El conseller Vila ha remarcat la necessitat que les diverses administracions implicades i el sector privat treballin conjuntament i prioritzin d’una manera clara les actuacions entorn dels grans corredors, “que han de confirmar que tenim un gran sistema des del punt de vista de les infraestructures portuàries, però ha arribat el moment de garantir veloçment la connectivitat amb els nodes de comunicació”.
Reconeixement a l’alcalde de Barcelona
 
Durant l’acte, Santi Vila ha adreçat unes paraules de reconeixement a la tasca de l’alcalde de Barcelona en funcions, Xavier Trias, al capdavant de l’Ajuntament de la ciutat. “Vénen uns temps que posarem molt l’accent en la necessitat de protegir els més febles i ningú com l’alcalde Trias sap què és protegir els més febles i de protegir les persones en situació extrema”, ha dit el conseller. En aquest sentit, ha remarcat que “per protegir els més febles és imprescindible crear riquesa, crear activitat econòmica i crear les condicions perquè l’activitat econòmica generi els recursos necessaris” i que Xavier Trias ha assolit aquests objectius.

1  

Imatges

Imatge SIL

Imatge SIL 2656

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 391