• La previsió indica que es poden donar precipitacions d’intensitat forta i generalitzada a tot el territori que en moments i llocs puntuals poden tenir gran intensitat
 
Protecció Civil de la Generalitat DGPC demana extremar les precaucions davant les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que indiquen l’arribada de tempestes a partir d’aquesta tarda, que poden ser generalitzades i d’intensitat forta i que localment poden ser molt intenses. La possibilitat que localment es puguin produir en moments puntuals xàfecs de forta intensitat afecta pràcticament la totalitat del territori.
 
Es preveu un episodi en el que es pot superar el llindar de pluja de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts des d’avui i fins divendres dia 12 principalment durant les hores centrals del dia. Aquesta tarda a partir de les 14 hores i fins les 20 hores l’afectació pot ser generalitzada, a qualsevol punt del territori excepte alguns punts del litoral. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra. També poden anar acompanyats de ràfegues fortes de vent.
 
Des de Protecció Civil de la Generalitat es recomana molta precaució a la ciutadania. Abans de que comencin les pluges és recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis, terrasses i terrats dels edificis. En soterranis com aparcaments o altres locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció i disposeu d'eines per treure l'aigua (bombes d'aigua, etc.). Recordeu també de retirar tots els elements de terrasses i balcons que puguin ser arrossegats pel vent.
 
Cal evitar especialment aparcar en rieres i altres zones inundables. En aquest sentit un cop comencin les pluges Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals. En cas de que les tempestes us afectin en aquestes zones, eviteu travessar rieres i torrents perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.
Protecció Civil també recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.
 
Per demà dijous dia 11 de juny, l’afectació quedarà a la franja de ponent de les 14 hores fins les 02 hores de la matinada (Vall d’Aran, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Noguera). Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta.