Xarxa d'impulsors a Lleida
Xarxa d'impulsors a Lleida
 
Un total de 595 joves de la demarcació de Lleida s’han inscrit ja en la Garantia Juvenil, segons han informat el director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a Lleida, Octavi Miarnau, i el cap de servei del Servei d’Ocupació de Catalunya a Lleida, Oriol Salvia.
 
Fins ara, 8.524 joves de tot Catalunya s’han inscrit a la Garantia Juvenil, una iniciativa europea que compromet la Generalitat a facilitar una oferta de formació, pràctiques, feina o assessorament en emprenedoria a persones d’entre 16 i menys de 25 anys (de 30 anys en el cas de persones amb una discapacitat igual o superior al 33%) abans que completin quatre mesos sense estudiar ni treballar.
 
A més, el Departament d’Empresa i Ocupació, a través del SOC, ha  destinat 2.432.000 euros per crear la xarxa de 76 impulsors de la Garantia Juvenil arreu del territori català, dels quals 13 treballen a les comarques lleidatanes
 
La seva missió és la d’explicar la Garantia Juvenil als potencials joves beneficiaris amb l’objectiu de fomentar que aquests s’inscriguin en el seu registre i, per tant, compleixin amb aquest requisit obligat per a poder-se’n beneficiar (tota la informació es pot trobar al web http://garantiajuvenil.gencat.cat).
 
Amb un pressupost de 80 milions d’euros per aquest any, la Generalitat està implementant la Garantia Juvenil mitjançant un cartera de serveis i programes destinats a uns 33.000 joves. El Govern preveu destinar-hi fins el 2020 uns 241 milions d’euros, entre fons propis i els provinents del Fons Social Europeu.
 

1  

Fitxers adjunts

El director dels Serveis Territorials de Lleida amb els joves de la Xarxa d'Impulsors

El director dels Serveis Territorials de Lleida amb els joves de la Xarxa d'Impulsors
JPG | 198