Una fira de productes del Parc Natural de l'Alt Pirineu
Una fira de productes del Parc Natural de l'Alt Pirineu
Demà es farà una jornada sobre la promoció de productes agroalimentaris i artesans de l’àmbit d’aquest espai protegit i el diumenge 14 de juny, una Fira exclusiva on es podran vendre
 
El Departament d’Agricultura vol posar en valor la tasca d’aquests productors i contribuir al seu manteniment i sostenibilitat
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural organitza demà, 11 de juny, a Esterri de Cardós  (Pallars Sobirà) i en el marc de la Fira dels Productes del Parc Natural de l’Alt Pirineu i de l’ovella aranesa, la jornada Promoció dels productes agroalimentaris i artesans a partir de la tècnica de màrqueting de l’storytelling, adreçada als productors i artesans del Parc Natural de l’Alt Pirineu. La jornada vol donar a conèixer aquesta eina comunicativa i animar-los a utilitzar-la, i es centra en un taller pràctic, en el qual, després d’una breu introducció teòrica sobre la tècnica, es passa a la realització d’un exercici aplicat. Aquí, cadascuna de les empreses artesanes participants pot conèixer la metodologia, els passos i els requisits de l’storytelling.
 
El Parc Natural de l’Alt Pirineu vol donar continuïtat i reforçar la seva línia d’actuació de promoció dels productors i artesans del Parc, que té per objectiu posar en valor la seva tasca i contribuir d’aquesta manera al seu manteniment i sostenibilitat.
 
Al final de la jornada s’aprofitarà per presentar el nou fulletó de difusió “Apropa’t als productors i artesans del Parc”. El material presenta, en una cara, el cens dels productors i artesans del Parc (un total de 59), acompanyat d’un mapa de localització de cadascun d’ells. També s’hi indica quins d’aquests productors/artesans disposen d’algun distintiu de qualitat i explicacions sobre el valor afegit que aporten els productes amb distintiu al territori i al Parc Natural. A l’altra cara del material hi ha el programa de visites i tallers, que inclou propostes d’experiències diverses (tastos, visites a explotacions, tallers, donar menjar als animals, etc.) d’un total de 26 productors i artesans. Actualment es disposa del material en català i properament es comptarà amb les corresponents edicions en castellà i francès. Aquest material estarà disponible el diumenge 14 de juny a la IV Fira dels Productes del Parc Natural de l’Alt Pirineu i de l’ovella aranesa, a Arrós de Cardós, una fira exclusiva per als productors i artesans del Parc, on donen a conèixer i posen a la venda els seus productes de cara al públic.
 
Per tal de fer difusió del Programa de Visites que recull el fulletó i crear sinergies entre els diferents agents del territori, es realitzaran properament dues activitats. La primera d’elles serà el dijous dia 18 de juny, quan es durà a terme la Trobada per a teixir aliances (link fulletó), en la qual es preveu que els artesans/productors que ofereixen visites o tallers puguin donar-se a conèixer i establir col·laboracions amb altres empreses o agents del territori per a la promoció d’aquestes visites (agències receptives, empreses de guiatge, altres empreses turístiques, responsables d’allotjaments i tècnics de turisme). En un moment en què el visitant cada vegada valora més la descoberta de l’entorn que visita i la manera de fer i de viure-hi, aquestes  visites poden donar un valor afegit a l’oferta turística actual, ja sigui com a activitat inclosa en paquets turístics, com a oferta associada a allotjaments o com a complement d’altres activitats d’oci.
 
La segona activitat serà el cap de setmana 4 i 5 de juliol, quan tindran lloc les jornades de portes obertes a les finques, obradors o tallers inclosos en aquest programa. Durant aquests dies tothom que vulgui podrà realitzar gratuïtament l’activitat inclosa en el programa de visites, i així conèixer-la per fer-ne difusió, oferir-la als seus clients o, simplement, saber una mica més sobre els productes locals del territori.
 
Per a l’execució de les diferents accions s’ha comptat amb l’assistència tècnica de l’empresa RAIELS. Iniciatives que arrelen.
 

4  

Fitxers adjunts

Cartell de la Fira Arròs 2015

Cartell de la Fira Arròs 2015
JPG | 4444

Jornada

Jornada
PDF | 687

Trobada aliances

Trobada aliances
PDF | 411

Fulletó informatiu visites

Fulletó informatiu visites
PDF | 5702