El Departament d’Agricultura manté l’aposta per donar suport a les exportacions agroalimentàries
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), organitza el proper divendres, 12 de juny, a la seu de PRODECA, a Barcelona, el seminari ‘Estats Units: una oportunitat per a l’alimentació i els vins’ com a pas previ a una missió de compradors americans.
 
Estats Units és un dels mercats amb més despesa en alimentació, i el primer importador mundial de vins. Se situa entre els primers destins de les exportacions catalanes, incloses les agroalimentàries. A més, es tracta d’un mercat altament competitiu, que marca tendències amb gran impacte internacional. Per tot plegat, és un mercat estratègic per a les empreses agroalimentàries catalanes, tant les que ja hi són presents i volen consolidar posicions, com per a aquelles que volen iniciar contactes comercials.
 
El seminari tindrà com a eix central la ponència ‘Oportunitats de negoci en el mercat del Estats Units’, a càrrec de Steven Lanier, president  d’American World Services Corporation. Els serveis d’assessorament de PRODECA també informaran sobre els requisits per A exportar en aquell mercat i sobre la missió de compradors americans prevista per al darrer trimestre d’aquest any.
 
El Departament d’Agricultura, que manté l’aposta per donar suport a les exportacions agroalimentàries, organitza aquesta actuació amb l’objectiu de facilitar a les empreses agroalimentàries l’accés al mercat americà com a estratègia de diversificació i ampliació de mercats.
 
 
El mercat dels Estats Units

Estats Units, un dels principals mercats alimentaris del món, amb 310 milions de consumidors, ha estat la primera economia mundial fins el 2013, sent ara només superada per Xina. Concretament, en el sector d'alimentació i begudes també és el segon mercat amb major despesa, representant pràcticament el 12% del consum mundial el 2014. I segons dades d'Euromonitor International, es preveu que entre 2014 i 2020 incrementi el seu consum agroalimentari en més d'un 19%.
 
A més, val a dir també que Estats Units se situa com el 8è destí de les exportacions catalanes i el 2on destí fora de la Unió Europea (UE) en agroalimentació. Alhora, lidera les importacions mundials d'aliments i begudes i és el primer mercat interior mundial en consum de vi de qualitat, i amb una creixent demanda de fruites, productes ecològics i Kosher, sent el vi i els productes gourmet els productes catalans més exportats.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.