El director general de Joventut, Toni Reig, acompanyat del promotor de la Iniciativa per a la Reforma Horària, Fabian Mohedano

Els 20 albergs gestionats per l'Agència Catalana de la Joventut dependents del Departament de Benestar Social i Família adaptaran els seus horaris a les recomanacions de la Iniciativa per  laa Reforma Horària per fer-los més racionals i possibilitar un ús del temps en sintonia amb la resta de països.

Les mesures les ha anunciat aquest matí en roda de premsa el director general de Joventut, Toni Reig, acompanyat del promotor de la Iniciativa per  laa Reforma Horària, Fabian Mohedano, Entre les modificacions que s'introduiran en aquests 20 albergs gestionats per l'Agència Catalana de la Joventut per atendre els consells de la Inciativa hi ha els següents:

  • Adaptar l'horari del servei d'alimentació. En aquest sentit, el dinar s'avançarà a la franja entre les 13:00h i les 14:00h i el sopar entre les 19:30h i les 20:30h.
  • Garantir el respecte al silenci per al temps de descans a partir de la mitjanit (els albergs gestionats per l'Agència Catalana de la Joventuttenen vetllador nocturn)
D’altra banda, l’Agència Catalana de la Joventut impulsarà també les següents accions per adequar-se a les recomanacions de la Iniciativa per a la Reforma Horària, en aquest cas a tots els albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat):
 
  • Impulsar la implantació d’horaris racionals als programes socials de l’Agència Catalana de la Joventut com L’Estiu és Teu o el Vacances en família.
 
  • Els albergs de la Xanascat contribuiran a la campanya de sensibilització, oferint informació i fent pedagogia sobre la importància de la reforma horària. En aquest sentit, es farà formació per sensibilitzar a les persones implicades (tant treballadors com usuaris) sobre la importància de treballar de forma eficient i productiva.
 
De forma complementària a totes aquestes accions, la Direcció General de Joventut i l’equip de la Iniciativa per a la Reforma Horària han arribat a un acord per a l’elaboració d’uns materials que ajudin a promoure i implementar la reforma horària en les activitats d’educació en el lleure que organitzen tant les entitats juvenils de base associativa com les empreses del sector. Les previsions són iniciar la campanya el curs 2015-2016.
 
El director general de Joventut, Toni Reig, ha afirmat durant la presentació de la iniciativa que “els albergs, instal·lacions juvenils i entitats que treballen en el món de l’educació en el lleure, poden ser elements claus per fer molta pedagògica i impulsar, donada la seva naturalesa, l’adaptació dels nostres horaris als europeus, fent-los més racionals, contribuint així a fomentar una generació més productiva i facilitar la vida laboral i personal”.
 
De la seva banda, el promotor de la Iniciativa per a la Reforma Horària, Fabian Mohedano, ha indicat que aquesta proposta posa els joves i els infants -com a protagonistes d’aquest tipus d’instal·lacions- en el centre de l’organització horària: “entre setmana ja dina i sopa a uns horaris determinats. Es tracta que els caps de setmana els continuï fent i que aprengui el respecte al temps dels altres, la puntualitat, el temps de descans i silenci, etc.”. Així mateix, Mohedano ha afegit que “hem d’aprofitar el potencial de la xarxa d’instal·lacions i de les entitats de lleure per accelerar la Reforma Horària”.
 
L’adequació dels horaris dels albergs de la Xanascat a les recomanacions de la Iniciativa per a la Reforma Horària coincideixen amb la celebració de la Setmana dels horaris (del 8 al 12 de juny) organitzada per la Iniciativa per a la Reforma Horària amb el suport  de la Generalitat.
 
La Iniciativa té per objectiu impulsar uns horaris sostenibles i beneficiosos per a les institucions, les empreses i la ciutadania per tal de millorar la qualitat de vida. El model a seguir és el que ja s’aplica a gairebé tota Europa, on l'horari laboral és de 9h a 17h, amb un màxim d’una hora màxim per dinar. A Catalunya, però, és habitual la pausa de dues hores per dinar i que les jornades s'allarguin fins a les 19h o 20h del vespre.

2  

Fitxers adjunts

El director general de Joventut, Toni Reig, acompanyat del promotor de la Iniciativa per a la Reforma Horària, Fabian Mohedano

El director general de Joventut, Toni Reig, acompanyat del promotor de la Iniciativa per a la Reforma Horària, Fabian Mohedano
JPG | 3478

Toni Reig i Fabian Mohedano

Toni Reig i Fabian Mohedano
JPG | 3275