• El director general d’FGC Pere Calvet és reelegit de nou president de la divisió de metros de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) i vicepresident mundial de la mateixa associació.
Pere Calvet

El director general de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Pere Calvet, ha estat reelegit president de la divisió de metros de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) i vicepresident mundial de la mateixa associació, després que fos nomenat en aquests càrrecs l’any 2013.

Aquesta reelecció evidencia el posicionament d’FGC a nivell internacional i és un reconeixement a la seva tasca de gestió i al servei de qualitat que ofereix al client. De fet, més de 100 associacions i institucions, tant a nivell nacional com internacional, compten amb membres de l’equip directiu d’FGC en els seus òrgans de gestió.

La UITP reuneix les companyies operadores i les autoritats del transport, els instituts tècnics i acadèmics i representants del sector industrial i de serveis de 92 països d’arreu del món.

Entre els objectius generals d’aquesta associació internacional, que compta actualment amb 3.400 associats, es troben, entre d’altres, organitzar seminaris tecnològics i de formació de gestors de transport, realitzar estudis i publicacions, promoure campanyes de promoció del transport i redactar posicions oficials sobre temes relacionats amb la mobilitat.

La UITP s’organitza en cinc divisions segons els diferents models de transport: metro, bus, tramvia, trens regionals i transport fluvial. La divisió de metro està formada per la majoria dels metros existents al món sent un fòrum d’intercanvi d’experiència professional. Aquesta divisió es reuneix periòdicament en assemblees i manté una important relació entre tecnòlegs de les diferents empreses operadores que produeixen estudis i informes a partir de les pròpies experiències.

Currículum
    
Pere Calvet és enginyer de Camins, Canals i Ports i en el seu currículum destaquen els 25 d’anys d'experiència professional en el sector ferroviari. Des de l'any 2011 és director general de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), on abans havia estat director de Projectes (1999-2008), cap de la Divisió d’Instal·lacions Fixes i adjunt al cap de la Divisió de Planejament i Estudis. També ha estat director general tècnic d’Infraestructures Ferroviàries de Catalunya (Ifercat). A més, forma part de diferents organismes nacionals i internacionals de l'àmbit del transport com són l'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM), Railgrup i el Saló BcnRail. A nivell acadèmic, forma part del claustre de professors de la Universitat Politècnica de Catalunya i del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports en els àmbits de planificació i gestió del transport del sector ferroviari. Des de l’any 2013 és president de la divisió de metros i vicepresident mundial de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP).

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 543

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 186