- El telèfon d’emergències 112 ha atès fins el moment 160 trucades per les fortes pluges

 

- Protecció Civil de la Generalitat recomana molta prudència i sobretot no travessar zones on hi hagi acumulacions d’aigua ni a peu ni amb cotxe

 

 
 
Protecció Civil de la Generalitat manté en fase d’Alerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per les intenses pluges que han afectat aquesta tarda la comarca de la Garrotxa i que han deixat 115,2 litres a Olot, dels quals 73,9 en 30 minuts.
 
Hores d’ara la situació a la zona ha millorat, tot i que Protecció Civil recomana molta prudència sobretot no travessar zones on hi hagi acumulacions d’aigua ni a peu ni amb cotxe perquè l’aigua us podria arrossegar o podria portar més aigua de la que sembla. Estigueu també atents a rius i rieres per possibles crescudes les properes hores.
 
Els fenòmens de tempestes intenses com la d’aquesta tarda a Olot tenen caràcter molt local i no es pot descartar que apareguin en altres zones les properes hores i també demà.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya ha actualitzat les previsions per aquest vespre i nit, i es preveu que puguin aparèixer noves tempestes per ponent. S’amplia a la franja horària de 20h a 02h les previsions de superació del llindar d’intensitat de pluja de 20l en 30 minuts al terç oest per un front que ve de l’Aragó. La resta de previsions per dijous i divendres es mantenen.
 
El telèfon d’emergències 112 ha atès fins el moment 160 trucades per les fortes pluges i per incidències com baixos i soterranis inundats, clavegueram que sobreeixia i vies urbanes inundades. La població d’Olot ha estat la més afectada amb 138 trucades, seguit de la Vall de Bianya i Sant Joan les Fonts amb 6 trucades. Les principals incidències han estat per baixos, balcons, terrats, carreteres i carrers inundats i revisió d'elements estructurals afectats pels aiguats. En cap cas no s’ha tingut constància de qui hi hagi hagut ferits.
 
La Policia Local d’Olot ha hagut de realitzar diverses actuacions al municipi en carrers, vivendes i naus industrials on ha entrat aigua. La Policia Local, juntament amb els bombers, també ha evacuat dues llar d’infants preventivament al carrer República Argentina i l’altra al carrer Les Fonts.
 
Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han atès 118  serveis ocasionats per la pluja entre les 14.00 hores i les 19.00 hores d'avui. Per Regions, el major nombre de serveis atesos ha estat a la Regió d'Emergències de Girona, amb 114 (Garrotxa 113 i Ripollès 1), de les quals 105 a Olot. A la Regió de les Terres de l’Ebre se n'han atès 4, totes elles  a la Sènia (Montsià).
 
Els Bombers han treballat en diverses naus industrials, una d’elles en una fàbrica d’embotits del carrer Enric Granados, on hi havia dos metres d’aigua acumulada. També en un concessionari de la carretera de Sant Joan de les Abadesses, on  s’ha esfondrat el sostre i, finalment, en una tercera nau  al carrer Terrassa han caigut unes plaques de fibrociment del sostre d’una serralleria d’alumini. També s’ha treballat en dos esllavissades de murs al carrer Santa Margarida i en un mur lateral a l’entrada d’Olot, a la carretera N260. Les vies urbanes mes afectats per la pluja han estat el carrer Sant Rafael, amb baixos de botigues i una zona comercial inundades, i l’Avinguda República Argentina, on en diversos garatges s’havia acumulat al voltant de mig metre d’aigua. 
 
Els voluntaris de Protecció Civil municipals també han estat activats per col·laborar amb la Policia Local en el restabliment de la normalitat a Olot.
 
El Servei Català de Trànsit informa que en aquests moments hi ha un carril tallat a l’A-26 entre Castellfollit de la Roca i Olot en direcció Olot per esllavissades, i informa de visibilitat reduïda i trànsit lent a la N-260 a la Vall de Bianya. També hi ha hagut una esllavissada de pedres a la N-260a a Olot, tot i que no està tallada al trànsit. Es recomana extremar les precaucions i reduir la velocitat, a més d’augmentar la distància de seguretat entre vehicles.