• El sistema de control de frau d’FGC ha estat reconegut en el UITP Word Congress & Exhibitionen en la categoria que premia l’Excel·lència Tècnica i Operativa al transport públic.
  • El sistema ‘Detector’ es basa en la intel·ligència artificial i és pioner a tot al món.
Detector d'FGC
La Unió Internacional del Transport Públic (UITP) ha reconegut a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya en la categoria d’Excel·lència Tècnica i Operativa pel seu innovador sistema de control de frau ‘Detector’. El jurat de la UITP, reunit a Milà amb motiu de la celebració del UITP World Congress & Exhibition, ha seleccionat la iniciativa d’FGC per la innovació i la novetat que suposa instal·lar aquest sistema de control de frau a les estacions de Ferrocarrils.
 
Aquest sistema, pioner al món i fruit de l’acord de col·laboració entre FGC i l’empresa barcelonina Awaait Artificial Intelligence, SL (AWAAIT), genera alertes en temps real quan detecta el que es coneix popularment com a “trenets” (usuaris que entren o surten de les estacions sense validar aprofitant el pas previ per les validadores d’un altre usuari). Les imatges enregistrades per una càmera arriben a terminals mòbils que tenen els interventors (amb l’aplicatiu “Detector” activat) i aquests decideixen si cal procedir a la intercepció del potencial infractor. Aquest sistema es va instal·lar com a prova pilot a l’estació de Provença el maig de 2014 i aquesta setmana s’ha implantat als accessos a l’estació de Pl. Catalunya.
 
Amb aquests premis, la UITP reconeix les iniciatives innovadores dels sistemes de transport públic d’arreu del món. A la categoria d’Excel·lència Tècnica i Operativa també s’han seleccionat altres tres iniciatives que suposen novetats en la gestió de diferents transports públics del món: el pagament mitjançant targetes contacless de Transport for London, l’aplicació de la tecnologia d’identificació per radiofreqüència (RFID) de MTR Corporation Limited de Hong Kong i l’aplicació de la tecnologia mòbil en la validació de bitllets de Korea Railroad Research Institute de Seül.
 
Amb aquest reconeixement FGC continua a l’avantguarda del sector del transport públic en el desplegament progressiu de mesures tecnològiques i operatives per al control de frau i la reconversió als anomenats Smart Trains. D’aquesta forma, Ferrocarrils aposta per agrupar un seguit d’iniciatives i solucions innovadores per aconseguir una gestió ferroviària intel·ligent i seguir projectant FGC com a empresa innovadora i eficient.

1  

Imatges

Detector d'FGC

Detector d'FGC 580

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 176