Catalunya celebrarà, entre els propers dies 15 i 19 de juny, una nova edició de la Setmana de l’Energia, que coincidirà amb la Setmana de l’Energia Sostenible Europea i tindrà com a objectiu posar a l’abast dels ciutadans, als més petits i als professionals activitats orientades a conscienciar a la ciutadania en la millora de la gestió energètica i en el canvi d’hàbits en el consum energètic. El lema de la Setmana serà ‘Quan parlem d’estalviar energia i diners, tu tens la paraula’.
 
L’organització de la Setmana de l’Energia anirà a càrrec de la Generalitat de Catalunya (a través de l’Institut Català d’Energia), la diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i el CILMA, entitats a les quals se sumen per primera vegada les diputacions de Girona, Lleida i Tarragona i l’ajuntament de Barcelona. L’extensió de la cobertura institucional a tot el territori permetrà optimitzar els recursos i facilitarà l’accés de tots els municipis al catàleg d’activitats de la Setmana. L’any passat, la Setmana de l’Energia es va tancar amb 330 activitats realitzades en més de 110 municipis de Catalunya.
 
La Setmana comptarà amb tres grans àrees d’activitats. La primera seran les jornades per a professionals, que enguany se centraran en aspectes com les directives europees d’estalvi i eficiència, la certificació energètica o l’eficiència energètica en la indústria.. Un segon grup d’activitats està orientat a la ciutadania general, i està format per xerrades divulgatives i tallers específics, destinats a treballar les bones pràctiques de consum energètic o a millorar la comptabilitat energètica a les llars, entre d’altres. Finalment, un tercer grup d’accions estan especialment dirigides a escoles i públic infantil; es tracta de jocs de diferent formats –des de jocs de gran format fins a interactius, passant per jocs de taula- que tenen com a finalitat conscienciar els més joves sobre el bon ús de l’energia. 
 
Concurs fotogràfic
 
També en el marc de la setmana se celebra el concurs fotogràfic “Comparteix la Setmana de l’Energia”, que consisteix en la publicació a la xarxa Instagram de fotografies realitzades durant qualsevol de les activitats de la Setmana, i que mostrin algun element que identifiqui clarament l’activitat. Les fotografies s’hauran d’identificar amb l’etiqueta #setmanaenergia. Entraran en el concurs totes les fotografies que es publiquin fins al proper 31 de juliol amb l’etiqueta #setmanaenergia a la xarxa  Instagram. El guanyador s’endurà una estada a l’Hostal Empúries, de l’Escala (Alt Empordà), que compta amb la certificació LEED Gold.
 
La programació completa de la Setmana de l’Energia es pot consultar a l’adreça setmanaenergia.gencat.cat