• A la trobada hi han participat els centres educatius que formen part del Projecte de Qualitat i Millora Contínua amb els objectius de posar en comú la tasca realitzada durant el curs i compartir experiències
  • Durant l’acte la consellera també ha lliurat diplomes commemoratius als primers centres impulsors del  projecte

 

foto
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat que la formació i la qualitat són la clau de pas per a l'ocupació futura dels joves. En aquest sentit, ha assegurat que "l'objectiu per a la propera dècada és passar de la qualitat, que ha d'esdevenir normal, a l'excel·lència. La qualitat ha de ser intrínseca a l'educació". Irene Rigau ho ha afirmat aquest matí durant la Jornada de Cloenda del curs 2014-2015 “Qualitat a l’Ensenyament” que ha tingut lloc a l’Institut Lacetània de Manresa.
 
La titular d'Ensenyament ha remarcat que els centres d'FP estan a la primera línia: "Heu trencat barreres a l'ensenyament públic. La certificació és un mitjà. Tot això ho heu fet per millorar  la formació que han de rebre els alumnes.  El nostre és un dels millors serveis que podem donar a la societat. Heu donat forma a una nova modalitat dels centres d'FP ". 
 
Rigau ha recordat la recent aprovació de la llei de formació i qualificació professional i ha assegurat que  l'FP  és una via per a l'ocupació. Així, ha avançat que en el proper estudi d'inserció laboral -que es realitza conjuntament amb les cambres de comerç- s'anunciarà que la inserció dels graduats en FP ha augmentat substancialment. Per aquest motiu, ha dit als centres que en "aquests anys de desànim col·lectiu us he d'agrair el dia a dia dels vostres centres perquè han esdevingut illes de confiança pels joves en un moment que tremolava tot. Tots sabem que sense formació no hi haurà ocupació futura".
 
En la jornada “Qualitat a l’Ensenyament” hi han participat els centres educatius que formen part del Projecte de Qualitat i Millora Contínua (PQiMC). Els objectius de la trobada són, per una banda, posar en comú la tasca realitzada al llarg del curs, valorar els objectius assolits i plantejar-de de nous, i, per l’altra,  compartir coneixements, bones pràctiques i projectes amb els membres de les diferents xarxes del Projecte.
 
Durant la jornada la titular d’Ensenyament ha lliurat diplomes commemoratius als primers centres impulsors del projecte i també s’ha celebrat que el PQiMC ha arribat al centenar de centres acreditats amb la norma ISO 9001. Concretament, del total de centres participants, 104 tenen implantat i acreditat un sistema de gestió basat en la norma UNE-EN ISO 9001:2008, i 16 centres han acreditat, a més, els seus sistemes de gestió d’acord amb el model d’excel·lència e2cat. La resta de centres es troben en diferents fases del procés.
 
El PQiMC, dependent de la Direcció General de Formació Professional, té com a objectiu ajudar als centres educatius a dissenyar, implementar, avaluar i millorar de manera contínua els seus sistemes de gestió per tal d’aconseguir l’excel·lència en els resultats educatius. Actualment 147 centres públics, d’arreu de Catalunya, participen en aquest Projecte; agrupats en xarxes de treball on desenvolupen eines de gestió a través de metodologies d’aprenentatge entre iguals i treball cooperatiu.
 
 
11 de juny de 2015

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 595