• Aquesta és la primera d’una sèrie de 3 trobades adrerçades als ajuntaments costaners (les dues properes es faran el 16 de juny a Girona i el 17 de juny a Tarragona), per divulgar la informació sobre el començament del pla de vigilància i control de les aigües de bany
 
  • Durant l’estiu d’enguany es controlaran 250 zones de bany, entre el 15 de juny i el 24 de setembre, i es duran a terme un total de 8 controls analítics a cada una d’elles, tal i com estableix la legislació vigent
 
  • Els resultats de la qualitat de l’aigua i de les principals incidències del litoral es podran conèixer a través del web de l’ACA i de l’aplicació per a mòbils PlatgesCat
Comissió platges
L’Agència Catalana de l’Aigua s’ha reunit aquest dijous amb representants d’una vintena d’ajuntaments costaners de les demarcacions litorals de Barcelona (Calella, Arenys de Mar, Mataró, Badalona, Barcelona, Castelldefels, El Prat de Llobregat, entre d’altres) i Tarragona (Cunit), així com també amb representants de diversos organismes de la Generalitat, de la Demarcació de Costes de Catalunya, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, de la Diputació de Barcelona i del Consell Comarcal del Maresme, entre d’altres.
 
La reunió s’ha celebrat amb l’objectiu d’explicar i presentar el pla de vigilància i control de les aigües de bany per a l’estiu d’enguany. Aquest pla, que es durà a terme entre el 15 de juny i el 24 de setembre, permetrà durant 16 setmanes realitzar 8 controls analítics a cadascuna de les zones de bany del litoral, donant així compliment als postulats de la Directiva europea d’aigües de bany (2006/7/CE) transposats a través del Reial Decret 1341/2007.
 
Aquesta trobada es farà extensiva, per primer cop, a les ciutats de Girona (Edifici de la Generalitat, plaça Pompeu Fabra número 1)  i Tarragona (Edifici de la Generalitat, carrer Sant Francesc número 3), els dies 16 i 17 de juny, respectivament. D’aquesta manera es facilita als ajuntaments costaners l’accés de primera mà a la informació que els interessi. També es faran, durant l’estiu, altres trobades entre l’ACA i els ajuntaments costaners per fer seguiment de l’evolució de la campanya.
 
Enguany s’analitzarà la qualitat de l’aigua a un total de 250 zones de bany de les platges de Catalunya. Aquestes es distribueixen per demarcacions de la següent manera: 87 a Girona 81 a Barcelona i 82 a Tarragona.
 
Cal tenir en compte que durant l’estiu de 2014, un 91% de les platges catalanes va obtenir, de mitjana, una qualitat excel·lent, proporció que es manté similar als dels darrers anys, tot i que l’estiu passat va ser molt plujós i això va rebaixar la proporció de platges excel·lents.
 
El pla de vigilància que s’enceta durant la propera setmana, l’Agència, a més de vetllar per la salubritat de l’aigua de bany, també farà un seguiment de possibles punts d’abocament i d’eventuals proliferacions de fitoplàncton, la majoria de les quals acostumen a ser innòcues per als banyistes.
 
A banda de les aigües litorals, la campanya d’enguany també vetllarà pel bon estat qualitatiu de 13 zones de bany interior, les mateixes que l’any passat. A les zones de bany interior es duran a terme 4 mostrejos a les aigües interiors continentals, en el període comprès entre l’1 de juliol i el 31 d’agost, tal i com estableix la directiva europea d’aigües de bany.
 
Els resultats de la qualitat de l’aigua i de les principals incidències del litoral es podran conèixer a través del web de l’ACA (www.gencat.cat/aca)  i de l’aplicació  per a mòbils PlatgesCat.

2  

Fitxers adjunts

Foto

Foto
JPG | 458

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 249