Organitzats pel Consell Regulador de la DO Montsant, volen reconèixer la tasca i la trajectòria de viticultors, enòlegs i cellers d’aquesta denominació d’origen
Es tracta de la primera edició dels Premis DO Montsant
Es tracta de la primera edició dels Premis DO Montsant
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natura, Josep Maria Pelegrí, ha participat en l’acte d’entrega de la primera edició dels Premis Montsant, al teatre L’Artesana de Falset, organitzats pel Consell Regulador de la DO Montsant, a fi de reconèixer la tasca i la trajectòria de viticultors, enòlegs i cellers d’aquesta denominació d’origen, i d’altres professionals i institucions vinculats al món del vi.
 
 
Pelegrí amb l'alcalde, el president de la DO i el director territorial moments abans del lliurament
Pelegrí amb l'alcalde, el president de la DO i el director territorial moments abans del lliurament
El conseller d’Agricultura ha explicat que els Premis Montsant “estan a l’alçada del gran treball en la recerca de l’excel·lència que els més de 60 cellers i 700 viticultors emparats per la DO han dut a terme d’ençà de la seva creació, treball que ha permès posicionar la DO Montsant com un referent del món del vi no només en l’àmbit local, sinó també en l’àmbit internacional.”
 
Josep M. Pelegrí ha dit que aquests guardons volen premiar la filosofia i l'empenta que caracteritza aquest territori i la seva gent. Perquè, si coneixem bé els vins que es produeixen en aquesta zona de Catalunya, tindrem l’oportunitat de triar, de gaudir-ne més intensament i de posar en valor una pràctica tradicional que està més al dia que mai. La fórmula de fer de la DO del Montsant és original, amb vi de molta qualitat.”
En aquest sentit, també ha afirmat que “sigui com sigui, el vi del Montsant no deixa indiferent ningú. Avui, gràcies als organitzadors i patrocinadors d’aquests guardons, es premia per primer cop els millors vins de la DO Montsant. El bon moment que viu aquest vi mereixia un reconeixement.”
 
Finalment, ha volgut felicitar els organitzadors “per llançar-se a aquest repte, a aquesta nova aventura, que ha tingut una molt bona acollida arreu. I vull felicitar tots els guanyadors i finalistes”.
 
 
 
Anton Ballvé lliurant el   1r premi a la vinya i  viticutor a JM Escoda i M Anguera
Anton Ballvé lliurant el 1r premi a la vinya i viticutor a JM Escoda i M Anguera
Els premiats
 
Els guanyadors de les diverses categories d’aquesta primera edició dels Premis Montsant són els següents:
 
- Premi “Vinya – Viticultor”: Josep Miquel Escoda i el Sr. Manuel Anguera
 
- Premi a “l’Elaboració Impecable” : Àngel Teixidó, enòleg del Celler de Capçanes
 
-Premi “A l’Esperit DO Montsant”: Josep Maria Beltran, coordinador de Masroig Vi Solidari, i Oriol Bota, director de l’Obra Social Sant Joan de Déu.

2  

Fitxers adjunts

f1

f1
JPG | 293

f3

f3
JPG | 322