Moment del trasllat
Moment del trasllat
Tècnics de l’Àrea de Pesca Continentaldel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural juntament amb personal de Forestal Catalana, del Consorci de l’estany d’Ivars i Vila-sana i els Agents Rurals van procedir ahir  a la captura de carpes (Cyprinus carpio) mitjançant pesca elèctrica a l’estany d’Ivars i Vila-sana per al seu control. Prèviament els tècnics del Consorci havien instal·lat unes tanques per a aïllar les carpes i facilitar-ne la captura.
 
Des de que és va reomplir l’estany l’any 2005 la proliferació de les carpes ha anat en augment i ha alterat significativament les característiques físic-químiques de l’aigua i la vegetació existent, afectant així a l’equilibri mediambiental de l’estany.
 
Durant els últims tres anys, i en col·laboració amb el Consorci, s’està estudiant la manera de controlar i aprofitar aquesta espècie, que tot i causar un impacte negatiu a l’estany, és una espècie molt ben valorada pels pescadors recreatius i esportius.
 
Aquest any es van capturar 73 individus de 45 a 65cm de longitud i un pes aproximat entre 2 i 4kg. Els exemplars es van traslladar amb una cuba proveïda d’oxigen a la zona de pesca controlada de Balaguer, on membres de la Societat de Pescadors van ajudar en les tasques d’alliberament. L’any 2013 es van capturar 106 carpes i l’any 2014 unes 43, totes de grans dimensions.
 

1  

Fitxers adjunts

Moment del trasllat

Moment del trasllat
JPG | 1560