• El cap de l’Executiu ha presidit, acompanyat de la presidenta del Parlament, el quinzè aniversari de la creació del Consell de l’Audiovisual de Catalunya
  • Artur Mas subratlla “l’aportació decisiva a la bona salut i qualitat democràtica del nostre país” realitzada per aquest organisme
El president de la Generalitat i la presidenta del Parlament amb els membres del CAC (Autor: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat i la presidenta del Parlament amb els membres del CAC (Autor: Jordi Bedmar)
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest migdia que la creació i el naixement del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va respondre a “l’esperit modernitzador i d’avantguarda que caracteritza el nostre poble”.
 
En l’acte commemoratiu del 15è aniversari de la creació d’aquest organisme, que ha tingut lloc al Parlament, el cap de l’Executiu s’ha mostrat convençut que Catalunya té molts exemples d’aquesta “mentalitat capdavantera” que constitueix “el fil roig de la gent del nostre país des de fa molts segles”.
 
Després de fer referència a la “trajectòria sòlida” del CAC, Artur Mas ha subratllat “l’aportació decisiva a la bona salut i qualitat democràtica del nostre país”, defensant “la llibertat d'expressió i d’informació com a drets fonamentals”. I en aquest punt, s’ha referit a “algunes decisions recents d'organismes de fora de Catalunya sobre processos que vivim a Catalunya” i s’ha lamentat que “coses tan elementals com el dret i la llibertat d'expressió poden tenir no només límits, sinó traves importants".
 
El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) és l'autoritat independent de regulació de la comunicació audiovisual de Catalunya i té per finalitat vetllar pel compliment de la normativa aplicable als prestadors de serveis de comunicació audiovisual, tant els públics com els privats. Té com a principis d'actuació la defensa de la llibertat d'expressió i d'informació, del pluralisme, de la neutralitat i l'honestedat informatives, així com de la lliure concurrència al sector.
 
En el decurs de la seva intervenció, el president, que ha defensat que la creació del CAC va ser una “iniciativa moderna i pionera”, ha volgut posar en relleu el fet sigui l’únic organisme de les seves característiques arreu del conjunt d’Espanya capaç de “fer informes, opinar i prendre decisions que no són menors”.
 
Finalment, també ha tingut paraules per elogiar “la sensibilitat social” del CAC i ha posat en relleu la tasca que ha dut a terme en la línia de la protecció dels drets dels infants.
 
A l’acte, presidit pel president de la Generalitat, també hi han pres part la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; el president del CAC, Roger Loppacher, i el que fou primer president d’aquest organisme i ponent de la Llei 2/2000, de 4 de maig, del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Francesc Codina. Per part del Govern català, també hi han estat presents el conseller de Justícia, Germà Gordó, i el secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana.
 

1  

Imatges

Fotografia de grup

Fotografia de grup 250