FOTO WEB
Un moment de la jornada.
 
 
El director general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Miquel Molins, ha presentat, aquest matí, al Port de Tarragona, la Jornada tècnica ‘Requisits per a exportar animals vius a països tercers: logística i documentació’, organitzada per l’Associació Catalana de Productors de Boví de Carn (Asoprovac) i en col·laboració amb el Port de Tarragona.
 
Així, la jornada ha estat co-presidida, a banda del Miquel Molins, pel president d’Asoprovac Catalunya, Ricard Gòdia, i pel president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu.
 
L’objectiu d’aquesta jornada ha estat informar dels requisits que comporta l’exportació d’animals vius a països tercers, sobretot pel que fa als diferents tràmits administratius que cal dur a terme abans de la càrrega dels animals a la duana portuària, entre els que destaquen la logística de la pròpia càrrega dels animals i la documentació acreditativa, tant en matèria de sanitat com de traçabilitat.
 
La taula rodona principal de la jornada ha estat integrada per representants de les principals parts implicades en l’exportació d’animals vius. Així, d’una banda s’ha pogut comptar amb representants del sector i d’empreses d’animals vius, qui han pogut aportar de primera mà la seva experiència en el trànsit portuari de bestiar i opinar sobre algunes qüestions susceptibles de millora. Igualment, per part del Govern central, que es qui ostenta les competències en matèria d’exportació a països tercers a través dels ports i aeroports, Carme Merino, inspectora del Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), i la Cristina Massot, cap del servei de prevenció en salut animal han aportat també, respectivament, la seva visió en relació a qüestions com els requisits documentals i els relatius a la bioseguretat i sanitaris, amb exemples d’algunes de les  problemàtiques més habituals amb que es troben els exportadors. 
 
La taula rodona ha servit també per a fer una anàlisi de la situació de l’exportació a Catalunya i, sobretot, per a debatre algunes qüestions concretes que s’han posat en qüestió per tal de mirar de cercar-ne solucions o propostes de millora i agilització, especialment en tot el relacionat amb els tràmits d’exportació. En aquest debat també s’ha llençat un missatge per part de les administracions en favor de l’increment de futures exportacions tot aprofitant el potencial exportador d’animals vius que aquests darrers anys s’ha fet evident gràcies a l’esforç conjunt de sector i DAAM, i a les millores introduïdes en les infraestructures portuàries.
 
La jornada ha finalitzat amb la cloenda a càrrec del director de l’Àrea d’Agricultura i Pesca de la Delegació del Govern a Catalunya, José Luís Guarga, i amb una visita guiada de tots els assistents pel port fins a la zona de càrrega d’animals, on s’ha pogut presenciar una càrrega de vedells.
 
L’exportació d’animals vius a través del Port de Tarragona s’ha incrementat en els darrers anys especialment pel que fa al bestiar boví i particularment amb destí a mercats de l’orient mitjà i del sud d’Àsia.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la jornada.

Imatge de la jornada.
JPG | 112