• L’obertura de la filial turca, Keem Global Conta Sanayi Ltd. Sti, s’ha produït en el marc de la missió institucional i empresarial que el conseller Felip Puig ha encapçalat aquesta setmana a Turquia.
 
  • L’empresa tarragonina, especialitzada en juntes d’estanqueïtat per  indústries com química, petrolífera, alimentaria, gas, o de tractament d’aigües, ha optat per aproximar-se a la zona petrolífera dels països de l’Orient Mitjà seguint una estratègia tant geogràfica com cultural.
 
  • Esinsa SL, que ha facturat 1,5 milions d’euros el 2014 i preveu augmentar-la en un 20 % aquest any, compta amb 12 treballadors a Tarragona i 2 més a la nova oficina d’Istanbul.
 
 
L’empresa de Tarragona Esinsa SL ha obert una filial comercial a Turquia amb l’objectiu d’aproximar-se als clients de la zona d’Euràsia, l’Orient Mitjà als quals des d’ara proveirà des de l’oficina d’Istanbul. La creació de la nova filial d’Esinsa segueix una estratègia no només geogràfica sinó també cultural, ja que a Turquia comptarà amb personal local més coneixedor de la manera de treballar dels països de la zona.
 
La signatura oficial de creació de la filial d’Esinsa a Istanbul, Keem Global Conta Sanayi Ltd. Sti, s’ha produït en el marc de la missió institucional i empresarial que el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha encapçalat aquesta setmana a Turquia i en la qual Esinsa ha estat una de les empreses que hi ha participat. Per l’obertura de la nova oficina, Esinsa ha comptat amb el suport de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Istanbul d’ACCIÓ, i l’agència per la competitivitat de l’empresa de la Generalitat.
 
Francesc Jódar, fundador d’ESINSA, explica que l’obertura de la filial a Istanbul “està motivada per dos aspectes importants: primer la situació geogràfica de Turquia i, segon, la concentració de les empreses químiques i petrolíferes de la zona, que lideren el mercat mundial”.

Esinsa és una empresa familiar creada fa més de 30 anys que està especialitzada en la producció i distribució de juntes d’estanqueïtat.
 
Actualment, des de Catalunya l’empresa tarragonina fabrica i comercialitza per l’Estat espanyol, Portugal, el Magrib i l’Amèrica Llatina productes propis i materials d’altres companyies europees entre les que destaca l’alemanya IDT, un dels líders europeus en fabricació de juntes planes. A partir d’ara, l’oficina d’Istanbul vendrà també aquests productes als països d’Euràsia i l’Orient Mitjà.
 
L’empresa catalana ha facturat 1,5 milions d’euros el 2014 i preveu augmentar-la en un 20% aquest any assolint els 1,8 milions d’euros. La filial d’Istanbul contribuirà amb les seves vendes a aquest increment de facturació. A Tarragona, Esinsa compta amb 12 treballadors, mentre que la nova oficina de Turquia inicia l’activitat amb dues persones.

1  

Fitxers adjunts

Felip Puig amb el director general d'ESINSA, Josep M Quintana (dreta), i el director general de la filial turca KEEM, Ronald Cljnk (esquerra).

Felip Puig amb el director general d'ESINSA, Josep M Quintana (dreta), i el director general de la filial turca KEEM, Ronald Cljnk (esquerra).
JPG | 124