·         A la reunió, que va ser presidida pel director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés, van assistir representants de la DGPEIS i del col·lectiu de bombers voluntaris de diverses Regions d’Emergències
 
·         Parés va manifestar la seva satisfacció per la capacitat d’apropar posicions i haver trobat, entre tots, una via d’entesa i solucions als problemes del col·lectiu plantejats els darrers mesos
Reunió del Consell de Bombers Voluntaris
Ahir a la tarda, a la seu del Departament d’Interior, es va celebrar una nova reunió del Consell de Bombers Voluntaris, l’òrgan col·legiat d’assessorament i consulta, adscrit a la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), on els representants dels Bombers Voluntaris i de l’Administració debaten els temes d’interès per al col·lectiu.
 
A la reunió d’ahir, el director general de Prevenció i Extinció d’Incendis, Ramon Parés, que va presidir la sessió, va mostrar la seva  satisfacció pel retorn a la normalitat de la totalitat de parcs de bombers voluntaris arreu de Catalunya, i va agrair l’esforç desplegat per  part de tots. També va informar sobre les darreres novetats en matèria de contractació de la mútua d’accidents i de la nova ordre de compensacions i sobre la propera convocatòria de noves places de bombers voluntaris.
 
La tercera reunió del Consell de Bombers Voluntaris d’enguany  (les anteriors reunions es van celebrar al febrer i l’abril), també va comptar amb l’assistència dels tres subdirectors generals de la DGPEIS, els caps de totes les Regions d’Emergències i del cap de l’Escola de Bombers i Protecció Civil, Josep Maria Juncosa. Pels Bombers Voluntaris hi van assistir representants de les Regions d’Emergències Centre, Girona, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, i un representant dels Pompièrs d’Aran, entre d’altres.
 
Temes tractats en la sessió d’ahir
Els assistents a la sessió d’ahir van tractar diversos temes d’interès per al col·lectiu dels Bombers Voluntaris.
 
Entre aquests temes, els representants de la DGPEIS van informar sobre el dispositiu de la Campanya Forestal 2015, tema que va ser debatut per tots els assistents a la reunió.
 
Així mateix, es va informar sobre altres aspectes operatius: els nous equips de protecció individual de què disposen tots els Bombers per treballar en els diferents serveis i el nou procediment d’actuació davant del risc de contaminació biològica en les actuacions.
 
Tot seguit, els membres del Consell de Bombers Voluntaris van ser informats sobre els treballs que s’estan duent a terme, en col·laboració amb l’Escola de Bombers de l’Institut de Seguretat Pública, en relació amb les bases de la propera convocatòria de bombers voluntaris.
 
La sessió del Consell de Bombers Voluntaris va continuar amb altres punts, com la presentació de propostes dels representants dels bombers voluntaris de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord, i la informació i seguiment dels diversos grups de treball constituïts.
 
 
El Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya
El Consell de Bombers Voluntaris està format, de forma equilibrada pel que fa al seu nombre, per representants del Cos de Bombers Voluntaris (un representant per cadascuna de les Regions d’Emergències, escollit democràticament dins del col·lectiu de bombers voluntaris), i de l’Administració. El president del Consell és el Director General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments.
 
La d’ahir va ser la tercera reunió del Consell d’aquest any. Les anteriors s’havien celebrat al febrer i a l’abril.
 
 
Barcelona, 12 de juny de 2015  

2  

Fitxers adjunts

Foto 1 de la reunió del Consell de Bombers Voluntaris

Foto 1 de la reunió del Consell de Bombers Voluntaris
JPG | 558

Foto 2 de la renió del Consell de Bombers Voluntaris

Foto 2 de la renió del Consell de Bombers Voluntaris
JPG | 577