Mapa
  • Es liciten per un import de 300.000 euros obres per a millorar el ferm, reforçar de la separació entre els sentits de la circulació i afavorir la canalització del trànsit
 
  • Les tasques s’executaran durant la tardor vinent
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació d’obres de millora de la seguretat viària a la C-55 entre els termes municipals de Monistrol de Montserrat i Castellbell i el Vilar. Aquesta actuació consisteix principalment en la millora del ferm i en el reforç de la separació entre els dos sentits de la circulació mitjançant la implementació d’un zebrat central. Els treballs, que es liciten per un import de 291.000 euros, s’executaran la tardor vinent i tindran una durada d’un mes.
 
El tram on s’actuarà té una longitud de 600 metres, entre el nord del nucli de Monistrol de Montserrat (enllaç amb el polígon del Tortuguer) i l’enllaç amb la carretera C-58. En concret, es duran a terme les millores següents:
 
  • Separació dels dos sentits de circulació mitjançant un zebrat central d'amplada variable, amb pintura sonora, elements retorreflectants tipus "ulls de gat" i fites verticals (balises cilíndriques de material plàstic), al llarg d’uns 550 metres
 
  • Escurçament del carril per a vehicles lents existent en sentit Manresa, en uns 550 metres, de manera que el seu final no coincideixi amb la maniobra d'incorporació dels vehicles des de l'accés del polígon del Tortuguer en sentit Manresa, tot evitant el creuament de trajectòries. Així, la via lenta existent en sentit cap a Manresa s’acabarà poc després de la rotonda  a diferent nivell de l’enllaç d’accés al polígon.
 
  • De manera similar, es reduirà de dos carrils a un en el tronc sentit Barcelona, i es crearà un carril de trenat per a la canalització dels moviments dels vehicles provinents de la C-58 i dels que surten cap a l'enllaç del Tortuguer.
 
  • Formació d’una nova capa de ferm per augmentar l'adherència dels vehicles en un revolt.
 
  • Eliminació d’un canvi de sentit a l’altura del quilòmetre 15,700 i senyalització per adreçar els conductors que l’efectuïn, d'una manera més segura, a I'accés del polígon del Tortuguer
 
  • Adaptació de  la senyalització vertical i d'orientació a la nova configuració del tram
 
  • Tasques complementàries al ferm, la senyalització, l’abalisament i les barreres de seguretat
 
Seguretat viària a la C-55
                        
El Departament de Territori i Sostenibilitat té en marxa diverses actuacions de millora de la seguretat viària a la C-55; en aquest sentit, cal remarcar que estan en la fase final d’execució les obres d’eixamplament de la ronda de Manresa entre l’enllaç de Bufalvent i el nus del Guix. D’altra banda, pròximament començaran les obres d’implantació d’una barrera de separació central entre l’enllaç de Sant Pau de la C-55 (a Manresa) i l’enllaç amb l’autopista C-16 a Castellbell i el Vilar.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 280

Imatge

Imatge
JPG | 177