El certamen inclourà la segona prova del primer Campionat del Món d’Air Race 1
 
La festa, pensada per a tota la família, comptarà també amb diverses exhibicions i demostracions aèries i un fira d’exposició comercial
 
L’Aeroport de Lleida-Alguaire tornarà a acollir el proper dia 28 de juny el festival aeri Lleida Air Challenge, un certamen pensat per a tota la família que ha programat una quinzena d’activitats, entre les què hi destaca una de les tres proves de la copa del món de l’Air Race 1, la Fórmula 1 de l’aire. El conjunt d’activitats converteix el Lleida Air Challenge en el major festival de curses aèries d’Europa. L’esdeveniment s’ha presentat aquest matí en roda de premsa amb la presència del Delegat del Govern de Lleida, Ramon Farré; de l’alcalde en funcions de Lleida, Àngel Ros; de la subdelegada del Govern espanyol, Imma Manso; del director de l’esdeveniment, Miquel Vila, i del director de l’Air Race 1, Jeff Zaltman.
 
Ramon Farré ha explicat que es treballa amb la intenció que les activitats del festival aeri que s’organitzen a l’aeroport de Lleida-Alguaire puguin contribuir a atraure-hi activitat industrial relacionada amb l’aeronàutica. En aquest sentit, Farré ha subratllat alguns trets atractius de la infraestructura com són la seva proximitat a l’àrea de Barcelona, una pista de grans dimensions, la disposició d’un ampli espai lliure d’obstacles o l’operativitat durant tots els dies de l’any. Per la seva banda, el director de l’esdeveniment ha emfatitzat que en el transcurs del festival “al cel sempre hi passaran coses” i ha fet una crida a la ciutadania a participar-hi i a descobrir diverses disciplines de l’aeronàutica esportiva, remarcant que, per millorar l’oferta i els serveis del festival de cara al públic, en relació a l’edició de l’any passat s’ha incrementat el nombre d’activitats programades, s’ha ampliat els espais d’ombres i les zones de restauració i s’habilitarà una pantalla gegant que permetrà seguir perfectament les evolucions de les aeronaus. El director de l’Air Race 1 ha lloat l’aeroport de Lleida-Alguaire com a escenari de les curses de la Fórmula 1 de l’aire, raó per la qual ha estat escollit com la primera seu europea d’una prova puntuable per al campionat del món recentment creat.
 
Aire Race 1
 
L’Air Race 1 és una cursa aèria on vuit aeronaus competeixen simultàniament volant en un circuit el·lipsoïdal de cinc quilòmetres de longitud, amb espectaculars avançaments. Guanya l’aparell que creua en primer lloc la línia d’arribada. Lleida es converteix en la primera ciutat europea que acull una prova d’aquesta copa del món. Les altres seus del campionat són a Reno (Els Estats Units) i a Monastir (Tunísia) que s’acaba de celebrar aquest passat cap de setmana (6 i 7 de juny). L’any passat es presentava l’Air Race 1 i l’èxit de la presentació, ha dut als organitzadors a fixar l’Aeroport de Lleida-Alguaire com una de les seus permanents del Campionat del Món d’Air Race 1. A la prova hi participaran un total de 16 pilots procedents del Regne Unit, Estats Units i França.
 
Festival aeri
 
El dia 28 de juny l’Aeroport de Lleida-Alguaire acollirà més d’una quinzena d’activitats pensades per a tots els públics i amb l’objectiu de donar a conèixer les diverses disciplines de vol. Així doncs, es podran veure paramotors, paratrikes, ultralleugers, salts de paracaigudes, un dirigible, planejadors... i també una demostració d’aeromodelisme, una exposició i un concurs de fotografia, entre d’altres activitats.
 
En l’apartat de fira, s’ha previst un espai a cobert per acollir a una vintena d’expositors del sector aeronàutic que s’aplegaran en una fira comercial organitzada per Fira de Lleida.
 
El Festival Lleida Air Challenge està organitzat per Aeroports de Catalunya i compta amb la col·laboració dels membres de la Taula Estratègica de l’aeroport així com també de l’Agència Catalana de Turisme. L’any passat el certamen va congregar més de 6.000 persones.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Foto de la presentació del festival aeri (I)

Foto de la presentació del festival aeri (I)
JPG | 949

Foto de la presentació del festival aeri (II)

Foto de la presentació del festival aeri (II)
JPG | 966