El conseller de Justícia ha presidit l’acte de celebració del 75è aniversari del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, que ahir al vespre presidia l’acte de celebració del 75è aniversari del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, ha manifestat que, en la prestació de serveis professionals, “la seguretat a la ciutadania la donen els col·legis” i, alhora, ha insistit que aquesta seguretat “és un principi que ha d’estar molt per sobre de la liberalització del sector que s’ha volgut impulsar des de Madrid”.
 
En aquesta línia, el titular de justícia ha afirmat que “hem d’intentar potenciar més la delegació de funcions de l’Administració en els col·legis professionals”. Una afirmació que Germà Gordó ha relligat amb la necessitat d’evitar que les corporacions professionals “perdin competències i autonomia” perquè “a nivell de l’Estat es vulgui coartar la seva llibertat i supeditar la seva tasca a la dels col·legis estatals”.
 
El conseller, que ha felicitat tots els professionals que han complert 25 i 50 anys de col·legiació, ha destacat que, quan es va crear el Col·legi, ara fa 75 anys, en l’època de la postguerra, va significar “un exemple de vigor de la societat civil catalana, de tenacitat, i d’esperit de setembre de 1714, en què la gent s’aixeca i s’ajuda mútuament per continuar endavant al dia següent”. “Avui celebrem la història”, ha afirmat Gordó.
 
Durant el seu parlament, el conseller ha destacat que “no és el mateix fundar un col·legi el 2015 que el 1940”, per posar de manifest tant “l’esperit de la societat catalana” com el fet que “aquest país ha tingut, té i tindrà grans professionals”. I, tanmateix, el conseller de Justícia ha aprofitat per fer memòria i recordar que a Catalunya els col·legis professionals van sorgir fa més de 150 anys, quan “no teníem institucions”.
 
En l’acte, hi van participar també el president del Col·legi, Julio Baixauli, i el director dels Serveis Territorials de Justícia a Tarragona, Baptista Capell, entre altres representants del món de la justícia i el dret.