·        El cap del Govern ha participat aquest migdia en l’acte commemoratiu del 50è aniversari de l’empresa Zanini
 
·        El president ha visitat les dues noves plantes d’aquesta empresa, fruit de 10 anys d’investigació i 3 milions d’euros, i que representen la primera instal·lació industrial de PVD per a peces exteriors
 
·        En el dia de la constitució dels nous consistoris, Artur Mas ha fet una crida a “no entorpir la recuperació econòmica”, a tenir “justícia social” i “fer pinya entre les institucions perquè no s’espatlli el procés polític”
Visita Zanini
El president rep les explicacions dels responsables de Zanini durant la seva visita

 

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquest migdia, en l’acte commemoratiu del 50è aniversari de l’empresa de l’automoció Zanini, una crida a “no despistar-se” i seguint apostant per aquesta indústria de l’automòbil, perquè “quan un país té tants actius concentrats, i en aquest sector ho tenim gairebé tot, no es pot fallar”.
 
El cap de l’Executiu s’ha mostrat convençut que “Catalunya no fallarà en aquesta aposta industrial”, perquè, ha recordat, “disposem d’importants empreses auxiliars de components, cinc centres de disseny que treballen també per a multinacionals, escoles aplicades en el camp de l’automoció de primer nivell, bones escoles d’enginyers, cada vegada millors escoles de formació professional, l’Idiada i el Saló de l’automòbil, entre altres”.
 
Així, ha subratllat el fet que “Catalunya té el 25% de tota l’automoció que es fabrica a l’Estat” i “una posició rellevant” en aquest camp a tot el sud d’Europa, reforçada ara amb l’adquisició per part de Zanini Catalunya de l’empresa matriu, Zanini Itàlia. Per tots aquests actius, el president s’ha mostrat confiat que “l’automoció ens pot ajudar de manera decisiva a aconseguir que el pes industrial al país sigui del 25% al 2020”, cinc punts més, ha explicat, que el que la UE ha establert per al conjunt d’Europa”.
 
El president ha fet aquestes declaracions després de visitar les dues últimes instal·lacions de producció creades per Zanini a la seva planta de Parets del Vallès, i en les quals es fabriquen producte d’alt valor afegit, com són els emblemes de radar ACC (Automotive Cruise Control) amb la nova tecnologia de PVD exterior desenvolupada per la mateixa empresa. De fet, es tracta de la primera instal·lació industrial de PVD per a peces d’exteriors de l’automòbil i és fruit de 10 anys d’investigació, amb una inversió de 3 milions d’euros.
 
La visita l’ha fet el cap del Govern acompanyat del president i del conseller delegat de Zanini, Joan Miquel Torras i Jordi Torras, respectivament, i del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.
 
En un altre moment del seu discurs, el president ha recordat com la crisi ha afectat de manera molt dura el sector de l’automoció, però que, malgrat això, “l’Estat espanyol ha estat l’únic de la UE on després de la crisi no s’ha tancat ni una sola fàbrica de l’automòbil, i això vol dir que han fet els deures”. “Hi ha moltes empreses del sector que s’han enfrontat a aquesta situació dura, que han aconseguit donar-li la volta, han fet bé els deures i avui tenen molt millors expectatives, com és el cas de Zanini”, ha afegit.
 
Constitució dels nous ajuntaments
 
Artur Mas ha aprofitat la seva intervenció per referir-se a la constitució avui dels nous consistoris i demanar “com a president de la Generalitat, que no es perdi de vista tres coses en les quals els ajuntaments poden ajudar molt”. La primera, ha explicat el cap del Govern, és “que no es perdi de vista la necessitat imperiosa de no entorpir, ans al contrari, facilitar o accelerar el procés de recuperació econòmica i recuperació de feina que està vivint el nostre país”.
 
En segon lloc, “la sensibilitat social suficient perquè a mesura que es vagi creant riquesa nova, i això és el que està passant, aquesta riquesa es reparteixi amb un criteri d’equitat i d’igualtat d’oportunitats i d’autèntica justícia social, més enllà de les paraules i etiquetes”, perquè ha afegit “estic segur que és un objectiu comú de molta gent a Catalunya, de sensibilitats diferents”.
 
I com a tercer tema, el president ha demanat “que fem pinya les institucions catalanes perquè tots els processos polítics que està vivint el país, que són molt intensos i decisius, no s’espatllin ni esquerdin, sinó que, amb l’esforç de tots, agafin nova empenta i puguin complir el full de ruta que s’han marcat”.
 
Zanini: primera instal·lació industrial de PVD
 
L’empresa Zanini desenvolupa i fabrica components plàstics amb contingut estètic i alt valor afegit per a la indústria de l’automòbil. És proveïdor de les principals marques com Ford, Motor Ibèrica i Seat, entre altres, i és líder mundial en el segment d’embellidors de roda, amb una producció al 2014 de 74 milions d’unitats, que representa una de cada cinc rodes produïdes al món.
 
Zanini ha fet en aquests últims anys una forta aposta per l’R+D+I. L’any passat va invertir en aquest sector un 3,5% de la xifra de vendes, i al 2015 preveu que la xifra superi el 4%.
 
Actualment Zanini ocupa unes 900 persones, de les quals 250 a Parets del Vallès, repartides entre la seu central i la primera fàbrica.  Té 8 plantes de producció ubicades arreu del món: a Parets del Vallès, Èpila (Saragossa), França, República Txeca, els EUA, Mèxic, el Brasil i la Xina.  Centres tècnico-comercials a Detroit (EUA), Xangai(Xina) i a Yokohama (Japó), i oficina comercial a Alemanya. Té acords de llicència tècnica amb una empresa a Turquia i està desenvolupant una nova planta a l'Índia amb un soci local.
 
 

1  

Imatges

Visita a les instal·lacions

Visita a les instal·lacions 313

1  

Fitxers adjunts

Foto parlament

Foto parlament
JPG | 276