·       El cap del Govern demana als nous responsables municipals “que defensin la viabilitat financera de les institucions” perquè “d’ella en depèn l’eficàcia de les polítiques públiques”
 
·       Artur Mas insta l’Ajuntament de la capital “a seguir al costat” del poble català en la defensa al dret a decidir
 
Recepció nou consistori
El president Mas i la nova alcadessa de Barcelona, al Palau de la Generalitat
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebut aquest vespre, al Palau, el nou consistori de Barcelona, encapçalat per la nova alcaldessa de la capital, Ada Colau, a qui ha expressat la seva “màxima predisposició al diàleg”. En aquest sentit, el cap del Govern els ha demanat “sumar esforços per defensar la viabilitat financera de les institucions catalanes” perquè, ha explicat ,“d’aquesta viabilitat en depenen la bondat, l’eficàcia i l’increment de les polítiques públiques, i concretament en l’àmbit social, de la ciutat i del conjunt del país”.
 
Per això, el cap de l’Executiu ha instat la nova alcaldessa que “us informeu bé de la situació de les finances públiques de Catalunya i de les institucions catalanes en el seu conjunt”, perquè “en definitiva, aquestes també són vostres, de tots els municipis catalans”, i per això els ha demanat que “sentiu les institucions de Catalunya com si fossin vostres”.
 
En aquesta línia de col·laboració, el president ha assegurat que la primera condició “perquè hi hagi un bon diàleg és el respecte de les institucions i de les persones” i ha reiterat que “la col·laboració institucional entre Barcelona, capital del país, i Catalunya ha de ser indestriable i indissociable del present i del futur del nostre país”.
 
El cap del Govern ha fe una crida a “col·laborar a fons” en el que és la represa econòmica que està vivint el país, perquè “val la pena aprofitar aquest nou impuls, que s’està traduint en la creació de més feina, i, per tant, més esperança per a la gent”. Tot i que ha dit ser cert que aquests llocs de treball que s’estan creant tenen un nivell de precarietat “que no ens agrada del tot”, ha afirmat que “també és cert que se li està donant la volta a la situació tan complicada que vivim des de fa 7-8 anys”.
 
Artur Mas ha expressat també el seu desig que el nou Ajuntament de Barcelona “estigui, com ho ha fet durant aquests últims 4 anys, al costat de les institucions catalanes en allò que és aquest gran exercici de radicalitat democràtica, de mobilització ciutadana, entorn del nostre dret a decidir com a país i com a nació”.
 
Jo us ho demano perquè recordeu que esteu davant d’un Govern que té representants que s’han hagut d’enfrontar durament a poders reals, molt grans, que juguen molt fort, i que com a conseqüència d’haver-se enfrontat per posar les urnes, alguns d’ells, com jo mateix, tenim querelles per la via criminal i penal, i no només per un possible delicte sinó per uns quants més”, ha afegit el president.
 
I ha conclòs “ens l’hem jugada tots plegats, hi ha molta gent mobilitzada, per això us demano que no abandoneu aquest camí, que estigueu al costat del Parlament i el Govern de Catalunya, que en definitiva vol dir al costat del poble de Catalunya en el seu conjunt”.
 
El president Mas ha rebut al Palau de la Generalitat els nous regidors de l’Ajuntament de Barcelona. A l’acte, hi han assistit també la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el secretari de Govern, Jordi Baiget.

1  

Imatges

Consistori Barcelona

Consistori Barcelona 712

1  

Fitxers adjunts

Foto recepció

Foto recepció
JPG | 1355