Protecció Civil de la Generalitat ha rebaixat aquesta matinada a Prealerta el Pla INUNCAT en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per la disminució de les afectacions puntuals que s'han produït a Tarragonès, Alt Camp i Baix Penedès la passada nit i aquesta matinada per un front tempestuós molt actiu i acompanyat de molts llamps.
 
L’incident s’ha concentrat a Tarragona ciutat i al seu voltant més proper, amb una intensitat màxima de 34’3 l/m2 en 30 minuts, i una acumulació total de 43’4 l/m2 a Tarragona ciutat.
 
Caldrà estar atent a la previsió pel dia d'avui.
 
El telèfon d'emergències 112 ha registrat un total de 270 trucades per incidències relacionades amb l’episodi, des d'afectacions al subministrament elèctric fins a inundacions de zones baixes i persones que havien quedat inicialment atrapades en situacions de mobilitat amb el seu vehicle.
No hi ha constància de ferits.
 
Pel que fa a les incidències viàries, les afectacions més importants han estat:
- Tall de la N-340a a l’alçada de la Canonja per inundació.
- Tall de la N-340a a l’alçada de Campclar per inundació.
- Pont del Serrallo, pel carrer Pere Martell tallat per inundació.
- Túnel d’accés al Carrefour al nord oest de Tarragona, entre la A-7 i la T-11 a la zona d’oci les Gavarres tallat per inundació, sent aquest un punt inundable freqüentment quan plou.
- Tall de la T-721 entre la Pobla de Mafumet i Constantí per inundació.
 
Totes s'han anat normalitzant.
 
La flama que cremava a l'estació de bombeig de Gas Natural de Constantí fruit probablement d'un llamp ha deixat de cremar a les 03.30 hores, un cop ha cremat tot el gas que hi havia en la secció propera al foc, sense cap risc per a la població, tot i que pot haver-hi alguna afectació al subministrament de gas.