Protecció Civil de la Generalitat manté en fase de prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions INUNCAT i demana prudència demà davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya de pluges demà que poden afectar des de primera hora del matí la pràctica totalitat del territori, llevat de la zona del Segrià i el litoral nord de Barcelona i Alt i Baix Empordà. També es poden donar precipitacions localment intenses aquest vespre a les comarques gironines.
 
Avui i demà es poden superar els 20 l/m2 en 30 minuts i, en precipitacions de caire local, els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa.
 
Les comarques on localment es preveu que demà les pluges puguin causar més afectacions són Garrotxa i Ripollès, Conca de Barberà, Baix Camp i Alt Camp.
 
Cal seguir les actualitzacions de la previsió meteorològica i actuar amb precaució si plou de forma intensa, conduint a velocitats més lentes i augmentant la distància entre vehicles. També cal evitar creuar a peu o amb vehicle passos soterrats o en zones inundables i no estacionar els vehicles en rieres o zones de desguàs. Cal netejar els embornals i baixants de brutícia per evitar inundacions de baixos, terrasses i patis interiors.
 
D’altra banda, segons informacions facilitades per Endesa Generación s’estan realitzant maniobres ordinàries a les següents preses:
- Sant Maurici: 3 m3/s
- Cavallers: 7,5 m3/s
Com a conseqüència d’això el cabal dels rius Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana seran superiors als seus habituals.