El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 12 de juny fins a les 20.00 h d’avui diumenge 14, no s’ha registrat cap accident de trànsit amb víctimes mortals al conjunt de carreteres i autopistes catalanes.
                     
Pel que fa a mobilitat, durant aquesta tarda, una de les vies amb més densitat de trànsit de retorn cap a l’àrea metropolitana de Barcelona ha estat  l’AP-7 al tram Sant Celoni-Llinars del Vallès, a causa d’un accident amb dos vehicles implicats que ha causat el tall de dos carrils.  En aquesta mateixa autopista  s’ha complicat la circulació a l'altura d'Olèrdola on ha tingut lloc un accident greu entre turisme i una motocicleta; un sinistre que està provocant restriccions de trànsit en sentit sud. Altres vies que també cal destacar amb mobilitat elevada en sentit Barcelona són la N-340 al Vendrell i Castellet i la Gornal, la C-32 a Sant Boi de Llobregat, la C-32 a Vilassar de Mar, la C-31 a Viladecans i Calafell, la B-20 a Santa Coloma de Gramenet i el Prat de Llobregat i la C-65 i C-31 a Santa Cristina d’Aro.
 
A primera hora d’aquesta tarda hi ha hagut molt volum de  circulació a les vies principals de l’entorn del Circuit Barcelona-Catalunya de Montmeló amb motiu de la celebració del Gran Premi Monster Energy de Catalunya MotoGP. Els trams que han concentrat més mobilitat han estat l’AP-7 i la C-17 a l’altura de Parets del Vallès i Mollet del Vallès en sentit sud; la C-35 a Montmeló per enllaçar amb la C-17; i les carreteres BP-5002 i BV-5003, també a Montmeló, en direcció nord. Així  mateix, aquest matí hi ha hagut circulació molt intensa a l’AP-7 a Mollet del Vallès, a la C-33 i C-35 a Montmeló, i a la C-17 al seu pas per Parets del Vallès per enllaçar amb els accessos al circuit. Ahir dissabte al matí, els mateixos trams també van registrat trànsit dens per accedir a les instal·lacions.
 
Tant avui diumenge com ahir dissabte s’han habilitat mesures especials a diversos trams de l’AP-7, C-35, C-17, C-33, BP-5002 i BV-5003 per facilitar l’accés i la posterior sortida al recinte esportiu amb l’objectiu de minimitzar les afectacions viàries.
 
D’altra banda, durant aquest matí s’ha tallat 1 carril de l’AP-7 a Bàscara en sentit sud arran d’un incendi de vegetació,  i a l’A-2 a Sant Feliu de Llobregat, un encalç entre dos vehicles ha provocat el tall d’un carril en direcció Lleida.
 
Pel que fa a ahir dissabte, cap al migdia es va tallar la carretera LV-4241 al municipi de Guixers (Solsonès) com a conseqüència d’una sortida de via d’una motocicleta. A l’A-2, un accident a l’altura de Castellbisbal va provocar el tall de la circulació en direcció Barcelona. Es van fer desviaments per la sortida 591 de l’autovia. Durant la tarda, a més,  tant a la B-23 a Esplugues de Llobregat com a  l’A-2 a Joan Despí, el trànsit va ser molt intens en sentit nord.
 
Per últim, cal destacar que la matinada de dissabte a diumenge, les pluges intenses que van afectar les comarques del Tarragonès, Alt Camp i Baix Penedès, van causar algunes afectacions viàries. Van patir restriccions  la N-340a per accedir a la Canonja i l’accés a la zona d’oci Les Gavarres (Tarragona) des de l’A-7 i la T-11.